Po půl roce užíváni hlásí sušička plnou nádobku na vodu (nádobka je prázdná). Servisem vyměněn celý spodní díl sušičky včetně samočistícího filtru. Po dvou měsících hlášena stejná závada. Servisem dodáno těsnění k filtru v bubnu sušičky a upravena vačka rozdělovače vody. Při prvním sušení po tomto zásahu hlásí stále stejnou chybu. Z důvodu třetí reklamace stejné závady jsem žádala o vrácení peněz, protože zjevně nefunguje samočistící shopnost filtru uvnitř sušičky, ke kterému se já jako uživatel nenám možnost dostat a vyčistit ho. Servisem mi bylo sděleno, že špatně nasazuji a čistím filrt a tudíž to nespadá do záručních oprav. Nabízejí pouze odvezení sušičky do servisu a vyčištění. Pokud ovšem samočistící filtr nefunguje jak má je jen otázka času, kdy se zase ucpe a já budu neustále vozit sušičku na čištění.
kondenzační sušička LG rc8055ap2z s tepelným čerpadlem
žádám vrácení pěněz
V tomto případě byly dle nám dostupných informací uznány dvě reklamace výrobku, přičemž vada se u obou z nich projevovala stejným způsobem. V případě, že by byla uznána i třetí reklamace, měla by spotřebitelka mít dle § 622 občanského zákoníku nárok na odstoupení od kupní smlouvy.
Vyjádření servisu by bylo v pořádku, pokud by vada skutečně spočívala v čištění filtru, které se neshoduje s návodem. V případě ale, že se spotřebitelka k filtru nemůže dle povahy výrobku dostat a jeho údržba není popsána v návodu, nelze z takového důvodu reklamaci zamítnout.
Vážená paní Musilová, kontaktuji Vás jménem společnosti Mall.cz. Děkujeme za zpětnou vazbu, je pro nás velice důležitá. Abych celou situaci mohla nechat prověřit potřebovala bych prosím zaslat na email: overeno@mall.cz Váš příspěvek s číslem reklamace a určitě Vám s dořešením pomohu. Děkuji za zaslání.
Veronika,
Mall.cz
Dobrý den, dnes jsem kontaktovala společnost Mall.cz na základě jejich reakce. Doufám v kladné vyřízení mojí reklamce.
Musilová
Jelikož strany o dalším průběhu záležitosti delší dobu neposkytly informace, stížnost uzavíráme.