Strong Fellow s.r.o.

#3003Podvodné jednání se smlouvami

24.04.2014, před 11 lety

Roman Vanyš

Dobrý den.
Mám obdobný problém jako p. Jablonická. 21. listopadu jsem byl na schůzce kvůli práci jako zprostředkovatel zaměstnání. Podepsal jsem smlouvy s wil trade, že pro ně budu pracovat a zaplatil jsem na místě 4200KČ. Mezi nimi byla zřejmě také kupní smlouva se strong fellow na čističku aqua m 800, kterou jsem nedostal na místě a přišla mi do schránky obyč. dopisem nejméně po 14ti dnech s tím, že mi čistička přijde po zaplacení celé kupní ceny a splátkovým kalendářem. Poučen o odstoupení jsem také nebyl. 19. listopadu jsem poslal doporučeně odstoupení od smluv na adresu strong fellow. Ta se mi vrátila. Také jsem to zaslal spol. will trade. Ta se nevrátila, ale buď nedorazila, nebo mi nepřišlo vyjádření. Prý na té adrese ani nejsou.. Bylo to necelých 14 dnů od doručení kupní smlouvy. Od té doby splácím každý měsíc k 25. 1050 KČ z důvodu vysokých úroků (0,5 % z cílové částky- asi 6000 měsíčně!) a nezaplacením byť i jedné splátek v řádném termínu, nastává okamžitá splatnost celé částky, úroků a pokuty 10000. Do smluv bylo také dopisováno. Například, že je smlouva podepisována v Praze na pobočce will trade, ale bylo to v mostecké kavárně. Také, že vydělávám 15 000 měsíčně, ale nevydělval jsem ani korunu. Už nevím na koho se obrátit. Zkoušel jsem i právníka, ale nemám tolik peněz, abych našel toho správného. Ani jednu z firem nemůžu zkontaktovat a nevím, jestli si můžu dovolit přestat platit. Tímto prosím o pomoc. Na téhle stránce jsem našel 2. osobu, která má smlouvu od strong fellow. 1 je známý, který byl u mého podpisu, je pořád na cestách a přestal platit. nechci posílat na něčí účet dál peníze.Prosím o pomoc a přeji hezký den. PS: nemůžu se od té doby ani zkontaktovat s paní Hasmanovou, která mi to prezentovala a dala podepsat tyto smlouvy.. Měl jsem mít za každého člověka na schůzce 500+ 3500 za první dvě podepsané, za další 4500... Podvedených lidí je tu víc. Řekl mi to jednatel, který spol. wil trade tyto čističky dodával.

filtrační jednotka aqua pro m800

přestat platit, vrátit peníze a zlikvidovat podvodníky

25.4.2014 09:48, před 11 lety

V případě, že byla sjednána smlouva mimo prostory obvyklé k podnikání a byl zaslán dopis s odstoupením, který nebyl převzatý, považuje se odstoupení za doručené a účinné. Pokud je dopsáno pouze do jedné kopie smlouvy, není takové dopsání platné. Zároveň, pokud lze prokázat, např. svědeckou výpovědí, že smlouva nebyla uzavřena na pobočce, jak bylo dopsáno, lze platně od smlouvy odstoupit. Zároveň v případě, že je smluvní pokuta sjednána v obchodních podmínkách spotřebitelské smlouvy, je dle nálezu Ústavního soudu, ze dne 11.11.2013, neplatná.
V případech, kdy je práce nabízena a jsopu předem požadovány jakékoli poplatky či podmínky koupě výrobků či pojištění atd., obvykle se nejdná o korektní nabídku.

17.9.2014 17:39, před 10 lety

Společnost Strong Fellow s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v občanskoprávním řízení, nikoli v rámci služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. Před podáním žaloby doporučujeme konzultaci s advokátem. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.