Dne 11.4.2014 jsem si u firmy Evelinecosmetic objednala zboží, které jsem předem zaplatila. Do tohoto dne mi zboží nebylo doručeno a na e-maily, které jsem psala mi nikdo neodpověděl.
Číslo objednávky: 135369, objednané zboží 175214 • Make-up ART SCENIC 3v1 - tm.béžová • 1ks x 96.75 Kč • 96.75 Kč 174102 • Nail Therapy - diamantová tvrdost • 2ks x 71.25 Kč • 142.5 Kč
Požaduji vrácení peněz či poslání objednaného zboží.
V případě, že není zboží dodáno ani po výzvě k dodatečnému plnění, má kupující právo dle § 1977 občanského zákoníku od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněz.
Zároveň v tomto případě doporučujeme podat trestní oznámení na uvedenou společnost. Dle počtu a obsahu stížností na ní podaných by mohla být naplněna skutková podstata trestného činu podvodu dle § 209 trestního zákoníku.
Bohužel společnost na výzvy k reakci na podané stížnosti nereagovala. Vzhledem k tomu, že pro možnost řešení sporu prostřednictvím mimosoudního řešení sporů je třeba spolupráce obou smluvních stran, bude stížnost uzavřena.
Zároveň dle nám dostupných informací se společnost s žádným zákazníkem dosud nevyrovnala. Vzhledem k počtu a obsahu stížností doporučujeme podat trestní oznámení, přičemž od jednoho spotřebitele již máme spisovou značku trestního oznámení na společnost - KRPA-168343-2/PŘ-2014-001412.
Pokud se tak již nestalo, doporučujeme se k tomuto trestnímu oznámení co nejdříve připojit.