Alza.cz a.s.

#30371Zamítnutí reklamace/pojištění

1 měsíc 18 dnů 20 hodin

06.02.2019, před 6 lety

Lubomír Cejnar

Se zakoupením telefonu Xiaomi Redmi 5 jsem si zakoupil i pojištění proti krádeži a rozbití. Telefon jsem nechal na stole a neznámá osoba mi ho shodila na zem a rozbil se display. Uplatnil jsem tedy produkt pojištění pod číslem APOJ18572397. Byl mi zaslán mail ať si telefon vyzvednu s poznámkou zamítnuto. Na prodejně v Pardubicích mi bylo řečeno, že pokud s tím nesouhlasím musím si zavolat na centrálu a telefon si musím vzít. Doklady k tomu žádné nemají prý mi přijdou na mail. Telefonický dotaz na centrále mi oznámil, že věc zamítla pojišťovna z důvodu nedbalosti a nemám na nic nárok.
Na co jsem tedy platil pojištění.

Mobilní telefon Xiaomi Redmi 5 16 GB LTE + pojištění proti krádeži a poškození

Oprava v rámci zaplacené služby

21.2.2019 19:34, před 6 lety

Práva a povinnosti smluvních stran jsou upraveny v pojistných podmínkách. V těchto podmínkách zpravidla bývá i upraveno, jakým způsobem bude spotřebiteli poskytnuto pojistné plnění.

V daném případě se nejpravděpodobněji jedná o smluvní podmínky Pojištění ALZA – Pojištění náhodného poškození a odcizení vydané Českou podnikatelskou pojišťovnou, a.s., Vienna Insurance Group (https://cdn.alza.cz/Foto/docs/CZ-CZ%20Nahodne%20poskozeni%20a%20odcizeni.pdf). Pojistné podmínky obsahují i výluky, na které se pojištění nevztahuje. Jednou z nich je i ustanovení na straně 5, které říká: "Pojistitel má právo snížit nebo i zcela odmítnout pojistné plnění
pokud k finanční ztrátě došlo: jednáním pojištěného nebo třetí osoby ve formě vědomé
nedbalosti, které vedlo k poškození věci"

Šetření pojistné události je skončeno sdělením jeho výsledku osobě, která uplatnila právo na pojistné plnění. Spotřebitel může následně požádat o zdůvodnění závěrů šetření pojistné události. Toto zdůvodnění musí být spotřebiteli poskytnuto v písemné formě. Zdůvodnění může následně spotřebitel rozporovat.

Nebude-li možné vyřešit spor se společností smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

25.3.2019 08:55, před 6 lety