ELEKTRA PV, s.r.o.

#3057Reklamace televizoru

30.04.2014, před 11 lety

Karel Petrus

Dobrý den
dne 22.10.2013 jsem zakoupil z tohoto internetového obchodu televizor panasonic TX-L39E6E za 10299Kč.Tento tv jsem měl dárek k vánocům pro dceru.Po přijetí zásilky jsme já ani manželka nic zvláštního nezjistili.Až při vánočním rozbalování.Po odstranění polystirenových rohových krytů jsme zjistili,že jeden roh je mechanicky poškozen a po důkladné prohlídce jsme dokonce objevili prasklinu na obrazovce,která se spíše jevila jako škrábanec.Zkusil jsem tv spustit a obrazovka je prasklá na několika místech.Samozřejmě jsem první pracovní de mezi svátky kontaktoval prodejce,ale to jsem tvrdě narazil.Ten mi sdělil,že lhůta pro reklamaci je 48 hodin po přijetí zásilky a navíz nelze doložit jak bylo se zbožím zacházeno a kde tato vada vnikla.Takže moje reklamace se zamítá.Je pravdou že jsem tv kupoval 2 měsíce před svátky a toto zboží jsem kupoval se slevou 1000Kč stím,ře má poškozený obal.Krabice poškozená nebyla a navíc byla ještě obalená černou folií.Když jsem neuspěl s reklamací,tak jsem se obrátil na Českou Obchodní inspekci,která mi sdělila,že záruka na tento výrobek se váže záruka 24 měsíců a po tuto dobu mohu výrobek reklamovat.Napsal jsem tedy písemnou reklamaci a odeslal jsem doporučeně prodeci jak mi doporučila ČOI stím že mi musí písemně odpovědět do 30 dnů od přjetí mojí reklamace.To se taky nestalo.Dostal jsem pouze e-mail,kde mi sdělují,že jejich stanovisko k mé reklamaci je neměnné a tudíž se zamítá.ČOI mi navrhuje,abych si tv nechal prohlédnout soudním znalcem a poté jít do soudního sporu. Ovšem už tak jsem přišel o velkou sumu a další investice a případný neúspěch by nás asi finannčně zničil.Já jsem dokonce invalida a pohybuju za pomocí speciálního chodítka Čoi mi sdělila,že do tohoto sporu nemůže zasahovat proto se obracím na Vás.S pozdravem Karel Petrus.

televizor panasonic TX-L39E6E objednávka č.3101890478

uvítal bych jakékoliv odškodnění.

6.5.2014 15:54, před 11 lety

Jelikož vada byla na věci přítomná při převzetí, jedná se o rozpor s kupní smlouvou. Rozpor s kupní smlouvou lze uplatnit do šesti měsíců od převzetí zboží, s tím, že se v této době má za to, že věc byla vadná již při převzetí. Prodávající musí prokázat, že věc byla dodána spotřebiteli bez vad. Za vady vzniklé během přepravy odpovídá prodejce. Na kupujícího v tomto případě přechází nebezpečí škody na věci až dodáním věci spotřebiteli. Po uplynutí šesti měsíců lze uplatnit rozpor s kupní smlouvou, pokud spotřebitel prokáže, že věc byla při převzetí vadná. V takovém případě by byla vhodná konzultace se znalcem o možnosti prokázání vady ke dni převzetí. Jestliže z právního jednání spotřebitele lze dovodit, že uplatnil rozpor s kupní smlouvou, tj. vadnost při převzetí, v šesti měsících od převzetí věci, důkazní břemeno leží na prodejci.

14.8.2014 13:09, před 10 lety

Společnost ELEKTRA PV, s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.