Dne 15.2. jsem byl na prodejně penny v krčské ulici kontrolován na obsah pojízdné kabely po nákupu.Když jsem se ptal o co jde vůbec mi kontrolor neodpověděl vyndal vše z kabely takže jsem si připadal jako zloděj.Zdržoval při tom frontu zákazníků u pokladny dokud kontrolu nedokončil.Pak se mi sice omluvil, ale to mi nestačí.
Jaroslav Šárka
Vyměnit kontrolora
Ostraha nemá právo zasahovat do soukromí spotřebitele, pokud k tomu nedá souhlas. Ostraha může omezit osobní svobodu pouze v případě, kdy je osoba přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté. Je však povinná tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu.
Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené či zákaznickou linku společnosti.