Generali Česká pojišťovna a.s.

#30716Průtahy při řešení škodní události a následný doplatek za uskladnění

1 měsíc 3 dny 1 hodina

18.02.2019, před 6 lety

Marek Skalický

20. ledna jsem v zahraničí způsobil nehodu. K povinnému ručení mám sjednané asistenční služby.

Odtah proběhl přes asistenční služby (AS) bez problémů a s paní na dispečinku mi řekla ať si domluvím servis, kde auto prohlídnou a pak až že se může auto repatriovat.

- když na asistenční služby volal druhý den abych se zeptal jak postupovat se servisem, tak mi jiná paní řekla, že repatriace není možná. A když jsem chtěl vědět proč, tak že neví a že to předá kolegovi co řeší zahraničí a ten že mi zavolá
- poté trvalo asi 9 dní než se mi někdo ozval (mezi tím jsem dvakrát volal)
- poté mi bylo řečeno že repatriace byla zamítnuta z důvodu neekonomičnosti
- když jsem se koukl do mý smluvních podmínek, tak jsem tam nikde takovou to výluku nenašel
- proto jsem volal na AS že chci vyjádření proč repatriaci zamítli a kde v mých podmínkách to je (vždy při kontaktu AS mi bylo řečeno, že si musí případ nějdříve prostudovat a dned zavolají zpět, mnohokrát nezavolali)
- bylo mi řečeno, že AS jsou jen smluvní partner a mé podmíky nevidí, ať se obrátím na pojišťovnu
- na klientské lince mi řekli s otázkami k případu se mám obrátit na likvidátorku
- ta mi řekla že o asistenčních službách nic neví, že musím na AS
- toto kolečko proběhlo asi ještě 2x (AS -> klientská linka -> likvidátorka)
- až poté mi bylo likvidátorkou řečeno že musím schánět přímo někoho kdo řeší smlouvy a že mě opakované na klientské lince posílali špatně
- po 19 dnech jsem byl odkázán na správnou osobu, ale ta to také nenašla a že předá na přezkoumání a za 2 dny se ozve
- nikdo nezavolal a když jsem volal já, tak to jiná paní začla znova hledat... po dlouhém hledání tam nějaký bod našla (že o rozsahu služby rozhoduje pojišťovna - ale přitom v tabulce s limity není neekonomičnost uvědena)
- druhý dne na to volali z AS se stejným odůvodněním, které jsem poté dostal i písemně

Přestože mi přijde, že formulace ve všeobecných podmínkách je dosti zavádějící, tak jsem vysvětlení vzal a druhý den jsem auto nechal sešrotovat.

Celé tohle řešení ale trvalo 24 dní a z pojistky mám kryto pouze 20 dní. Proto jsem musel 4 dny uskladnění u odtahové služby doplatit...

Připojištění asistenčních služeb Pohoda SUPER

Vzhledem k tomu že průtah řešení mého problému nebyl zapříčiněn mnou žádám o uhrazení nákladů na uskladnění vozidla.

Poznámka: připojištění sice obsahuje službu ekologická likvidace vozidla. Ale když jsem byl konečně kontaktován AS, tak mi bylo řečeno že by to trvalo asi 3 týdny (což by samo o sobě bylo více než 20 dní).

19.2.2019 08:01, před 6 lety

V tomto případě budou rozhodné podmínky pojistné smlouvy, jelikož jsou v nich obsaženy základní definice, jakožto definice skutečností, které mají podstatný význam.

Prokáže-li spotřebitel, že byl nesprávně či nedostatečně informován pracovníkem společnosti, má právo náhradu škody, která mu v důsledku tohoto jednání vznikla.

K mimosoudnímu řešení sporů mezi pojišťovnou a spotřebitelem v neživotním pojištění je příslušná Česká obchodní inspekce. Českou obchodní inspekci lze kontaktovat na adrese: Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát - oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz. Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se spotřebitelovi nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.

19.2.2019 09:37, před 6 lety

Vážený pane Skalický,

děkujeme za Váš podnět, na základě kterého jsme přistoupili k prošetření celé záležitosti.

S ohledem na ochranu osobních údajů a dále na povinnost mlčenlivosti, která je nám zákonem o pojišťovnictví uložena, Vám bude v co nejkratším možném termínu zasláno vyjádření na Vaše kontaktní údaje.

Tým klientské spokojenosti
Česká pojišťovna a.s.

Případné dotazy Vám rádi zodpovíme prostřednictvím e-mailové adresy stiznosti@ceskapojistovna.cz Rovněž nás můžete písemně kontaktovat na naší korespondenční adrese Česká pojišťovna a.s., Tým klientské spokojenosti, P.O.Box 305, 659 05 Brno.

21.3.2019 04:58, před 6 lety

21.3.2019 21:41, před 6 lety

Marek Skalický

Komentář: Pojistovna se mi uzvala a stiznost byla uznana.

Prestoze celkove bylo reseni s pojistovnou des, tak jsem rad ze aspon dokazala uznat chybu na jeji strane a proplati mi naklady vznikle prutahem reseni.