Dnes tedy 19.2.2019 jsem nakupovala v Penny Bučovice, vzala jsem si
toaletní papír pod kterým byla cedulka 79,90 Kč. Ale u poklady mi
markovala něco kolem 129,90 Kč,tak jsem se ohradila,že mi markuje jinou
sumu,jak byla pod sortimentem.Byla přivolána paní a vynulovala položku.
Nepočkala na to abychom se šly podívat společně,že tam byla špatná cedulka,
ale přišla a v ruce držela cedulku která tam vůbec nebyla a tvrdila mi do
očí,že jsem se špatně dívala. Takže jsem jí řekla,že je to drzost a že nejsem ani hloupá a že umím číst a poznávat číslice a že to není poprvé co jsem přišla na špatné označení produktu a že nehodlám dělat stále ústupky a nepožadovat tu sumu co tam byla! Když jsem ji řekla,
že až postaví v Bučovicích novou prodejnu (Lídl), že budou mít prodejnu
prázdnou, tak mi odpověděla,že se už těší. Může tohle říct vedoucí prodejny?
TĚŠIT SE NA TO ŽE NEBUDOU MÍT ZÁKAZNÍKY!!! Snad jsou placeni z obratu!!
Tak jsem se zeptala, aby mi řekla své jméno, po delším hádání mi řekla
že se jmenuje paní M. (doufám že jsem dobře slyšela).
Nákup proběhl kolem 11,30,takže si vedení může ověřit s kým jsem měla tu
čest!!
S pozdravem,
Helena z Bučovic
Dát vědět, jak bylo postupováno v řešení výše uvedené stížnosti.
Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.
Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.
Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.