Také jsem obětí podvodného jednání - moje stížnost jako přes kopírák s ostatními. 29.4. jsem si objednala kabelku Guess Vanille /840,- Kč + 100,- Kč poštovné/, asi po týdnu jsem se pokoušela dovolat, pak mail, nakonec zmizely i stránky. Obrátila jsem se na Policii ČR- mailem- jak mám postupovat. Je nutné podat stížnost osobně na policejní služebně a vyčkat - výsledek nejistý. Jedno pozitivum to ale má - už nikdy platba předem.
www.tastebags.com
Odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.
Bohužel portál www.tastebags.com prostřednictvím e-mailu nebo telefonního čísla nijak nekomunikuje. Na výše uvedených internetových stránkách byla jako provozovatel uvedena Vratislava Hlaváčová – fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku. Dle nám dostupných informací zde došlo k trestnému činu neoprávněného nakládání s osobními údaji dle § 180 trestního zákoníku a paní Vratislava Hlaváčová nevěděla, že je na stránkách e-shopu uvedena. Pro tento trestný čin bylo již podáno trestní oznámení.
Vzhledem k tomu, že v tomto případě není skutečný prodejce znám, doporučujeme podat na policii trestní oznámení na neznámého pachatele pro trestný čin podvodu dle § 209 trestního zákoníku.
Trestní oznámení doporučujeme podat osobně nebo přes datovou schránku.
V případě, že by vyšly najevo nové informace o pachateli, doporučujeme je neprodleně u orgánu činného v trestním řízení doplnit.
Vzhledem k faktu, že nelze s jistotou určit prodávajícího a nepodařilo se nám se subjektem spojit, jsme nuceni stížnost z tohoto důvodu uzavřít.