tyto dny: 28.1.19, 18.2.19 a dnes, 20.2.19 mi přišla sms s tímto textem: "Za pripojeni k internetu Vam bude uctovano 29Kc/24h. Pro chytre telefony je vyhodnejsi tarif Internet v mobilu. Vice zdarma na http://mo2.cz/ivm O2."
Jakákoliv datová připojení mám už několik let zakázaná, vždy se připojuji pouze na Wifi. Bohužel jsem tomu nevěnoval nějakou pozornost, ale když už to přišlo po třetí, tak mě to zarazilo. Přijít zbytečně o 87Kč ze svého kreditu za službu, kterou nevyužívám mi přijde hloupé.
Před chvílí jsem se připojil do "Moje O2" a zrušil jsem "Obnovení objemu dat" a rád bych zrušil i vše ostatní, co se týká datového připojení na mém mobilním čísle. Děkuji
Internet v mobilu
Zrušení všech placených služeb, týkajících se datového připojení na mém mob. čísle.
Vysvětlení, proč mi jsou tyto poplatky, i přes to vše, účtovány.
Pokud možno, vrácení peněz.
Pokud spotřebitel s vyúčtováním služeb nesouhlasí, je třeba uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitel oprávněn uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Společnost je povinna vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
V případě, že společnost reklamaci zamítla, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
k účtování jednorázového připojení může dojít v souvislosti s použitím SIM karty v chytrém telefonu. Telefony můžou k internetu přistupovat i bez vašeho vědomí v souvislosti se zjišťováním dostupnosti aktualizací o počasí, poloze aj.
Čerpání dat na čísle je viditelné, služba byla využitá, proto je účtování zcela v pořádku.
Nastavil jsem vám na čísle upozornění na placené připojení k internetu. Bez potvrzení v telefonu k připojení nedojde.
Miroslav Trčka
Guru pro Social Media, O2