OK. shop s.r.o.

#3081NEUZNANÁ REKLAMACE OBUVI

10 měsíců 25 dnů 20 hodin

04.05.2014, před 11 lety

Jitka Jungmannová Huderová

Zakoupení zimní koženkové kotníkové obuvi na klínku 11.10.2013 v Benešově u Prahy, prodejna OK shop. Po né až tak častém nošení jsem na přelomu února - března zpozorovala propadávání vnitřní vložky, kde byla při nošení cítit jakási mřížka. V oblasti vnější okolí špičky se začala obuv odlepovat, praskat, koženka odlupovat, tak jsem 18.3.2014 podala reklamaci na prodejně, která mi byla zamítnuta z důvodu ,,mechanického poškození zákazníkem". Požadovala jsem vysvětlení, kde velmi neochotné prodavačky mi boty vrátily i s reklamačním listem, že tam mám adresu a mám si sama zjistit, proč a jak, že nejsem jediná, komu nebyla reklamace uznána....Razítko s adresou bez telefonního čísla nebo emailu, tak jsem požadovala tyto kontakty, to jsem si asi dovolila moc, prý si mám vše zjistit na internetu, že oni taky žádný telefon na prodejnu nemají, prý tam mám adresu a odešli, už se se mnou nebavily. Po zjištění informací dle IČ jsem zjistila, že kontakt je na jakéhosi pána vietnamské národnosti, též kontakt bez telefonního čísla, bez emailu. To už je podezřelé, kde není telefon ani email v dnešní době. Neochota prodavaček na prodejně, s takovýmto jednáním jsem se dosud nesetkala.

Dámská obuv 001442 # 1425 - 399,-Kč

Vyměnit zboží v této prodejně už po těchto zkušenostech nehodlám, upřednostňuji vrácení peněz.

9.6.2014 15:38, před 11 lety

Smluvním partnerem spotřebitele je prodávající, ten také odpovídá za bezvadnost zboží. Pokud prodávající zamítá reklamaci v prvních šesti měsících od převzetí zboží, měl by prokázat, že věc při převzetí vadná nebyla, jinak se to dle § 616 odst. 4 zák.č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, předpokládá.
Pokud prodejce tuto skutečnost neprokáže, doporučujeme spotřebiteli, aby si nechal vypracovat znalecký posudek. Znalec by se měl v posudku zabývat existencí a povahou vady. Jestliže z posudku vyplyne závěr, že se jedná o vadu, na kterou se vztahuje záruka, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a úhradu znalečného. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo www.dtest.cz/soudni-znalci.

30.3.2015 15:45, před 10 lety

Společnost OK. shop s.r.o. se nerozhodla využít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.