Alza.cz a.s.

1 měsíc 9 dnů 14 hodin

22.02.2019, před 6 lety

Martin Hubač

Dobrý den
Objednal jsem u Alzy tablet v ceně 1999 Kč, k objenávce jsem připojil slevový kod, který srazil cenu zboží na 244 Kč s dopravou. Objednávka byla obchodem přijata a následně vyexpedována. Druhý den mi přišla v ranních hodinách sms, že si mám zboží vyzvednout na své pobočce. Vzhledem k tomu, že jsem byl v práci, jsem dostavil pro zboží až ve tři hodiny. Zde mi bylo zděleno, že objednávka byla obchodem stornována, protože kod byl určen na jiný druh zboží (tím pádem neměl fungovat u jiných výrobků) a byl mi prý i doručen mail o zrušení. Ano, mail jsem od nich dostal až ve 12:28 a navíc s jiným číslem objednávky ( mé číslo : 184787255 , číslo v mailu o stornu: 2191114255 ), tudíž mě mail v podstatě nezajímá. Dále vím, že lidem co se dostavili hned v dopoledních hodinách bylo zboží vydáno.
Jak prosím dále postupovat ?
Děkuji za odpověď

Tablet Huawei MediaPad T3 7.0 Space Grey

Vydání objednaného zboží

28.2.2019 10:43, před 6 lety

V daném případě by bylo potřeba posoudit podmínky akce společnosti. Jestliže spotřebitel měl možnost se seznámit s podmínkami, které podmiňují užití slevy (informace o podmínkách byly přiloženy spolu se slevovým kódem), nemůže se potom domáhat nesplnění závazku z důvodu administrativní chyby (možnosti uznání kupónu systémem společnosti na jiné zboží). Podmínky akce lze najít na stránce: https://www.alza.cz/srotovne-na-herni-konzole-xbox-one

Opačný případ by nastal v momentě, kdy spotřebitel nebyl řádně o podmínkách akce srozuměn (neměl k nim přístup) a akce sloužila pouze k nalákání zákazníků. Takové jednání by mohlo být vyhodnoceno jako tzv. vábivá reklama dle přílohy 1 písm. d) k zákonu o ochraně spotřebitele, která je klamavou obchodní praktikou. V takovém případě by bylo třeba jednání obchodníka nechat posoudit krajským živnostenským úřadem, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně uložit ve správním řízení pokutu.

1.4.2019 08:11, před 6 lety