Česká pošta, s.p.

#30930Dodání zásilky Českou poštou velmi zvláštní cestou

1 hodina 35 minut

26.02.2019, před 6 lety

Květa Hinnerová

V pátek 22.2 dopoledne mi "volalo" číslo 605220783 (patrně slovensky), že doručuje moji zásilku (DR3693688257F). Požádala jsem několikrát o dodání na poštu. Doručovatel se vytrvale ptal, kdy už budu doma. V pondělí 25.2. jsem ve schránce nenašla lístek s oznámením na vyzvednutí balíčku. Na netu jsem zjistila, že zásilka mi byla dodána. Volala jsem několikrát na číslo 605220783, když se mi podařilo dovolat, sdělila mi jakási paní, že zásilka mi byla v pátek 22.2. v 15,50 doručena. Po mém ujištění, že zásilku opravdu nemám mi sdělila, že zjistí, kde se moje zásilka nachází a ozve se. Když se neozývala, volala jsem zpět, marně. Uvedená telefonní čísla jsou buď obsazena nebo je dlouho nikdo nezvedá. K mému velkému překvapení večer zazvonil soused a podával mi můj balíček s informací, že jej našel napěchovaný ve své schránce. Žádám o vysvětlení, jak Váš zaměstnanec vysvětlí své chování.

Česká pošta, DR3693688257F

Chápu, že stížnosti na Českou poštu jsou na denním pořádku, patrně je málo zaměstnanců, možná špatně placených, proto na volná místa pošta přijme kohokoli, ale mne, jako toho, kdo si službu zaplatil, to opravdu nezajímá.
Chci vědět, jakým způsobem zaměstnavatel vyřešil toto pochybení se svým zaměstnancem.

26.2.2019 07:47, před 6 lety

Dle poštovních podmínek může adresát způsob dodání ovlivňovat jen tehdy, není-li to v rozporu se smlouvou, kterou odesílatel uzavřel s podnikem.

Poštovní zásilky, jejichž převzetí musí být potvrzeno příjemcem, dodává podnik do místa uvedeného v adrese adresáta, není-li sjednán jiný způsob dodání. Adresát si může u kterékoliv pošty vymínit, že jemu adresované poštovní zásilky a poukázané peněžní částky mají být dodávány jen jemu, nebo že mají být dodávány jen osobám zdržujícím se v jeho bytě. Pokud adresát nezvolí tento postup a pokud to neodporuje smlouvě uzavřené s odesílatelem, podnik může v případě jeho nepřítomnosti v bytě v době dodávání dodat poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku i jiné vhodné osobě starší 15 let, zejména sousedovi apod. V takovém případě vloží do adresátovy domovní schránky oznámení o tom, komu a kdy byla poštovní zásilka nebo poštovní poukázka dodána.

Česká pošta, s.p. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

Toto rozhodnutí je podpořeno faktem, že Česká pošta shledává svůj systém pro příjem, evidenci a řešení stížností jako dostatečný. Dle vyjádření České pošty přijme podání týkající se služeb poskytovaných Českou poštou nebo jednání jejích zaměstnanců kterákoliv organizační jednotka. Podání mohou být uplatněna telefonicky, osobně, dopisem, faxem, elektronickou poštou nebo datovou schránkou.

Pro úplnost přikládáme odkaz, který obsahuje kontakt na poštovního ombudsmana: http://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/kontakty/postovni-ombudsman