CZC.cz s.r.o.

#30981Reklamace

1 hodina 3 minuty

27.02.2019, před 6 lety

Jan Malcát

Po správně vyplněném reklamačním protokolu pro společnost CZC, následně uznané reklamaci mi paní napsala že je možné pouze vrácení peněz (dobropis) z důvodu toho, že jsem neuvedl, že bych chtěl to samé nové zboží. Na jejich online reklamaci je uvedeno že mám napsat pouze: popis závady, stav zboží a dodané příslušenství. Nic o tom jestli chci zboží nové nebo dobropis.
Je jasné že by se obchodu líbilo na mě vydělat 500kč, kvůli tomu že jsem zboží kupoval nové ve slevě.

Počítačová myš Steelseries Rival 110

Žádám o nové zboží a ne dobropis.

27.2.2019 16:18, před 6 lety

Pokud věc nemá deklarované nebo sjednané vlastnosti, může kupující v rámci uplatněné reklamace požadovat dle § 2169 občanského zákoníku primárně dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené. Pokud je ale možné věc jednoduše opravit nebo vyměnit nějakou její součást bez zbytečného odkladu, mají tyto způsoby vyřízení reklamace přednost. Odstoupení od smlouvy přichází na řadu až v případě, že reklamaci není možné řešit ani opravou ani výměnou za nový kus. Namísto předešlých možností může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu.

Společnost CZC.cz s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického centra, oddělení reklamací, případně stížností. Co se týče dalšího řešení sporů se spotřebiteli, rozhodla se společnost spolupracovat pouze se službou mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci (ADR ČOI). Služba Vašestížnosti.cz je založena na principu oboustranné dobrovolnosti, proto jsme nuceni stížnost uzavřít.