Dnrs jsem si na zkoušku zakoupil kredity za 144 korun. Platba proběhla v pořádku, kartu jsem do profilu vůbec nezadával
Velké překvapení, ale nastalo při okamžité kontrole účtu, kdy si Badoo samo od sebe odečetlo dalších 2899 Kč za doživotní Premium účet, bez mého SOUHLASU.
Žádná faktura ani oznámení mi nebylo od Badoo doručeno, ANI nabídnuto. Badoo jsem samozřejmě kontaktoval.
Banku budu kontaktovat s tím, že se jedná o neoprávněnou platbu, ke které jsem nedostal žádné informace, ani fakturu, ale doporučili mi jen zrušit kartu.
Požadované řešení:
Veácení částky 2899,- Kč mínus těch 144 Kč, které jsem měl v úmyslu uhradit.
Společnost má povinnost při uzavření smlouvy informovat spotřebitele o ceně poskytované služby, případně o způsobu jejího výpočtu včetně všech daní a poplatků. Pokud tak neučiní, jedná se o nekalou obchodní praktiku, která je zakázaná. Pokud byl spotřebitel uveden společností v omyl o podstatné skutečnosti (informací o ceně), mohl by také namítat neplatnost smlouvy.
Pokud však spotřebitel vyslovil souhlas s podmínkami služby, nemůže se domáhat vrácení peněžních prostředků. Dle informací uvedených na webových stránkách společnosti (https://badoo.com/help/?section=25) je možné automatické platby ukončit prostřednictvím nastavení v profilu zákazníka.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace prostřednictvím našeho portálu, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska. Evropské spotřebitelské centrum rovněž k problematice zpracovalo přehlednou příručku, kterou je možné nalézt zde: https://evropskyspotrebitel.cz/novinky/citite-se-podvedeni-seznamkou/.