České dráhy, a.s.

#31198Doplacení jízdného za cestu tam i zpět

1 měsíc 16 hodin

07.03.2019, před 6 lety

Tomáš Rozsypal

dnes jsem si zažil velice nepříjemný zážitek, vraceli jsme se s rodinou z návštěvy z Třebíče ale tak neslušná komunikace ze strany vaší zaměstnankyně (č.30771) mě pokazila celý večer.

Jednalo se o neshodu studentského průkazu, ověřeného a platného průkazu ISIC od VUT.
Jízdenka byla zakoupena z Brna Hl. Nádraží do Třebíče a zpátky se studentskou slevou.

Při cestě do Třebíče byl můj rodinný příslušník obeznámen s tím, že průkaz není ověřen uznávanou revalidační známkou. Nicméně jsme již byli v zastávce a vystupovali jsme.

Na večerní zpáteční cestě jsme nasedli do vlaku s tím, že z důvodu časového shonu se zakoupí jízdenka ve vlaku na cestu do Brna. Nicméně vaše zaměstnankyně (30771) trvala na následném: Je to sice hezké, ale musíte doplatit i cestu tam i zpátky. Ačkoliv jí bylo několikrát řečeno že zpáteční nechceme a jedeme pouze už jen do Brno hl.nadraži.

Bez udání důvodu proč, pouze se slovy "musím". Z její strany nebyla ochota nijak komunikovat, pouze doprovázela slovy to co dělá a vyžadovalo ihned zaplacení.
Naúčtovala doplatek za celou jízdenku tam i zpět, která jak bylo řečeno je neplatná.

Je toto jednání v pořádku. Celá situace na mě působí velice neprofesionálně a neoprávněně. Jsme sice lidí a občas se splátek nebo jsme uvedení v omyl. Ale o to více je potřeba mít ve službách s lidmi, lidi lidské.

Pracovnice číslo: 30771

Uvědomění paní o svém chování. Přezkoumání oprávněného inkasování za výše požadavanou operaci. Případné vrácení častky, která byla dle mého pohledu neprávem vynaloženo na pořízení jízdného.

8.3.2019 09:06, před 6 lety

Pokud spotřebitel nesouhlasí s účtováním doplatku, je na místě podat společnosti stížnost.

Stížnost na přepravu cestujících, živých zvířat, zavazadel a zásilek může cestující podat elektronicky prostřednictvím formuláře na www.cd.cz, písemně na adrese: České dráhy, a. s., GŘ KOD - stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1 nebo telefonicky na lince kontaktního centra ČD 972 211 133. Stížnosti vyřídí ČD do jednoho měsíce, v odůvodněných případech do tří měsíců, o výsledku šetření bude stěžovatel písemně informován zasláním vyrozumění na uvedenou e-mailovou nebo poštovní adresu.

Podněty týkající se osobní přepravy lze uplatnit elektronicky prostřednictvím formuláře na www.cd.cz nebo písemně na adrese České dráhy, a. s., GŘ KOD - stížnosti, P. O. Box 24, 110 15 Praha 1, telefonicky pouze v neodkladných záležitostech. Na podněty nejsou ČD povinny písemně reagovat.

8.4.2019 13:06, před 6 lety