Ikea musí odebírat zpět nebezpečné dětské zábrany-úrazy.Jsou uvedeny na ČOI a Ikea.Ty odebírala2017vyplácela náhradu. 2018upravila strategii.Chtěla účty což nemůže, tak odebrala a sepsala reklamaci,3x. 2x z 02/18 Zličín a 1x Č.Most. Potom chtěla vynaložené náklady za zábrany doložit.To věděla, že nemůžeme doložit, proto to udělala.Obrátila na Čoi, protože jsme je chtěli zpět.Nález-vracet nelze nebezpečný výrobek,ale nenapsala,že zadržuje a nechce nic zaplatit.čoi 59688 Ikea nemá právo takto jednat a máme se dohodnout,nebo kontaktovat ADR. Ikea odmítá dohodu, z 01/19a chce doložení nákladů.ADR mě odmítla,nejsem přímý kupující,jen vlastník, zastupovat nelze.Nejsme podnikatelé, jen nechceme,aby Ikea mrzačila děti.Zadržují zábrany a nechtějí cokoliv zaplatit, již rok, nyní informujeme o možnosti vrácení,ale někdo to nechce a ty jsme předtím vracely.Cenu si musíte vyhádat. Dotaz na cenu:že ceníky nemají k dispozici, každý uvádí jinou. Nechovají se ke všem stejně, ostatní nemusí nic dokládat,Emaily, FB m. kom,, účty z 2017,3x reklam. formuláře a Čoi.My jsme odevzdali zábrany, sepsali reklamaci, najednou to reklamace nebyla a nemáme nic.
Bezpečnostní zábrany PATRULL, PATRULL KLÄMMA a PATRULL FAST
Náhrada za odebrané výrobky. Minimální prodejní cena, nebo poukaz na zboží. Dohoda.
Společnost ikea se zavázala vrátit zákazníkům plnou prodejní cenu zde: https://www.ikea.com/cz/cs/about_ikea/newsitem/recall_patrull_zabrana?printView=true
Plná prodejní cena není zákonem definována, jedná se však zřejmě o cenu, za kterou byla věc pořízena, tedy jde o cenu kupní. Existuje-li spor o výši kupní ceny, za kterou byl výrobek zakoupen, bude na stranách sporu, aby prokázaly svá tvrzení. Zaplatil-li spotřebitel zboží platební kartou, mohl by posloužit jako důkaz výpis z bankovního účtu. Pamatuje-li si spotřebitel přibližné datum zakoupení výrobku (možné podložit svědeckou výpovědí), mohl by společnost požádat o předložení cenové nabídky za dané období. Historie nákupů by mohla být také uchována v rámci věrnostního klubu společnosti, je-li spotřebitel členem tohoto klubu.
Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.