AURES Holdings a.s.

#31327Zatajená závada

2 měsíce 2 dny 23 hodin

13.03.2019, před 6 lety

Jiří Kout

Dobrý den , před cca 14 dny jsme koupily auto z přítelkyni a zjistily jsme až po 14 dnech že nám auto netopí když jsme se obrátily na AAA Auto tak nám bylo zdeleno že vůz je již starší a tudíž se záruka nevztahuje myslím že u auta r.v. 2006 kde je vše v elektrice by to mělo být zkontrolováno a upozorněno před koupí vozu děkuji za kladné vyřízení

Nissan Almera Tino 1.8 benzín

Prosím o slevu nebo o opravu ze strany autobazaru děkuji Kout

14.3.2019 11:13, před 6 lety

Pokud se vada projeví v průběhu šesti měsíců od převzetí věci, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná již při převzetí. Společnost by měla prokázat, pokud reklamaci zamítá, že se nejedná o vadu, za kterou odpovídá. Vzhledem k síle výše uvedené zákonné domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li reklamace vyřízena řádně a včas, jde o podstatné porušení smlouvy, které zakládá právo na odstoupení od smlouvy. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.

Doporučujeme vyzvat autobazar k podání odůvodnění, proč reklamaci neuznal. Bude-li autobazar argumentovat, že spotřebitel před koupí o vadě věděl, musí kupující na základě smlouvy prokázat, že ve smlouvě uvedená vada zmíněna není a že prodejce neprokázal, že kupující o vadě věděl. Bude-li argumentovat tím, že vada vznikla běžným opotřebením, pak lze požadovat prokázání této skutečnosti. Pokud má autobazar takové vyjádření ze servisu, může spotřebitel toto vyjádření servisu rozporovat vyjádřením znalce. Jak k vadě došlo by v případě sporu musel prokázat soudní znalec, je vhodné uschovávat si maximum podkladů pro případné dokazování předchozího stavu vozidla. Jejich seznam je k dohledání na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel také právo na proplacení nákladů, které musel v souvislosti s uplatněním reklamace vynaložit (tedy včetně proplacení znaleckého posudku).

Pokud bude trvat autobazar na zamítnutí reklamace, doporučujeme obrátit se na advokáta, který by mohl uzavřenou smlouvu prostudovat a zaslat autobazaru výzvu, v níž bude rozporovat vyřízení reklamace. Seznam advokátů je dostupný na stránkách www.dtest.cz/advokati.

Spotřebitel má také možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

1.4.2019 16:47, před 6 lety

Vážený pane Koute,
prosím o doplnění SPZ vozu, který jste zakoupili, abych mohla celou věc prověřit.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO

1.4.2019 23:08, před 6 lety

Jedná se o szp 9B5 7866 Nissan Almera Tino

24.4.2019 15:37, před 6 lety

Vážený pane Koute,
jak jsem byla informována, kolegové z oddělení péče o zákazníky vás kontaktovali s tím, abyste se s přítelkyní dostavil na kteroukoli naši pobočku sepsat reklamaci, která bude následně posouzena. S sebou prosím nezapomeňte přinést veškeré podklady potřebné pro sepsání reklamace (kupní smlouvu, předávací protokol, 1 doklad totožnosti). Pokud možno, přineste s sebou i servisní zprávu o závadě (závadách), výrazně to urychlí vyřízení reklamace.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO

1.5.2019 02:03, před 6 lety

Jiří Kout

Dobrý den, servisní zprávu bohužel nemám ,ale mám fakturu o zaplacení kde je napsané o výměně celého panelu.To nestačí? Děkuji Kout

13.5.2019 14:48, před 6 lety

Vy jste nechal opravit závadu, kterou jste chtěl reklamovat, před tím, než jste vůbec podal reklamaci? Pak ovšem není možné z naši strany závadu vůbec posoudit a rozhodnout o uznání / neuznání reklamace.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO

16.5.2019 12:20, před 6 lety