koupil jsem si mobilní telefon ALCATEL One Touch 991D. K výběru tohoto přístroje mi m.j. pomohly recenze, ve kterých se uvádělo, že se nejedná o žádný zázračný přístroj, avšak že základní funkce zvládne beze zbytku, což je pro mé využití mobilního telefonu dostačující.
Jak jsem však později zjistil, tento telefon nahrává zvuk v příšerné kvalitě. Když jsem jej reklamoval, obdržel jsem odpověď, že se nejedná o závadu, nýbrž o vlastnost tohoto přístroje. Rád bych Vám poslal přílohou ukázky nahrávek, které jsem tímto mobilem pořídil, avšak tato stránka to neumožňuje. Jelikož jste měli možnost vyzkoušet velké množství mobilních telefonů a jste v tomto oboru odborníci, prosím Vás o zaslání e-mailové adresy, kam bych Vám mohl nahrávku poslat k posouzení.
Děkuji Vám předem za ochotu a jsem s pozdravem,
František Humpolec
Jablonec nad Nisou
Žádám o opravu přístroje a pokud nebude možná, žádám o vrácení peněz. Mobil jsem kupoval v e-shopu ALZA, kam jsem reklamaci prozatím nesměřoval, neboť je na jejich stránkách uvedeno, aby byly reklamace pro urychlení směřovány přímo na příslušný servis.
Bohužel nám nepřísluší posuzovat jednotlivé výrobky zaslané přímo od spotřebitelů. Pokud chce spotřebitel prokázat přítomnost vady přes zamítavé stanovisko k reklamaci, je nutné to učinit znaleckým posudkem. Ve Vašem případě nejprve doporučujeme konzultaci ohledně předmětné vady. Seznam znalců je k dispozici na www.justice.cz. Jestliže posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má právo na řádné vyřízení reklamace a úhradu znalečného.
Společnost BRITEX - CZ, s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Doposud však neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.