Dobrý den. Dnes jsem zjistil, že mi tato společnost nevědomě strhává peníze z mého účtu. Nikde jsem se na jejich stránkách neregistroval ani nevím o žádném mém účtu u této společnosti. Zatím jsem neuskutečnil žádný krok. Prosím Vás o radu a pomoc, jak se může člověk domoci svých peněz zpět a hlavně se můžu této společnosti jednou pro vždy zbavit. Jedná se o nějakou seznamovací společnost.
The Casual Lounge
Požadoval bych navrácení peněz jelikož žádný jejich produkt nevyužívám.
Výše uvedená společnost provozuje internetové seznamky a podobné komunikační portály.
Získala-li společnost majetkový prospěch bez právního důvodu nebo na základě právního důvodu, který ale odpadl, bezdůvodně se obohatila. Kdo se bezdůvodně obohatí, má povinnost vrátit bezdůvodné obohacení bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení. Společnost je proto vhodné vyzvat k vydání bezdůvodného obohacení.
Spotřebitel by se také mohl pokusit využít služby chargeback, kterou poskytuje většina evropských bankovních společností ve spolupráci s vydavateli platebních karet. Jedná se o služby, kdy bankovní společnost vrátí podvedenému spotřebiteli peněžní prostředky zpět na účet a následně si jejich vymáhání po obchodníkovi zajistí sama. Více informací o této službě je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3189/esc-kdy-je-lepsi-platit-kartou.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.