JUSTRINON MANAGEMENT s.r.o.

#3157Nenavrácení pozdě zaplacené pohledávky

10 měsíců 15 dnů 15 hodin

14.05.2014, před 11 lety

Lukáš Perný

Tato společnost koupila dluh mé ženy, já se o tom dozvěděl pozdě. Jednalo se o částku 2027,- Kč. Ihned jak jsem to zjistil jsem to zaplatil, bylo ale pozdě(o cca 6 měsíců než bylo datum splatnosti). Později mi přišli papíry o uvalení exekuce od jiné společnosti, která to od JM koupila. Kontaktoval jsem společnost JM, která mi však částku, kterou jsem jim (v podstatě pozdě a de facto omylem) poslal, nevrátila a odkazuje se, že mi prý byla odečtena při výpočtu exekuce. Nebyla. Vše mohu doložit výpisy z účtu nebo papíry ohledně uvalené exekuce.

Rád bych dostal peníze, které jsem v podstatě zaplatil 2x za jednu věc dostal zpět. Jedná se sice o částku 2027,- Kč ale i to jsou peníze.

16.5.2014 09:29, před 11 lety

V tomto případě muselo proběhnout soudní řízení, kde bylo nutné výši pohledávky rozporovat - pravděpodobně platební rozkaz, proti kterému je třeba ve lhůtě podat odpor. Zároveň, pokud již byla pohledávka uhrazena, bylo třeba podat odpor s tím, že soudní spor byl zahájen, i přes to, že pohledávka byla uhrazena a soud by patrně nepřiznal protistraně ani náklady řízení.
Pokud byla částka uhrazena po vydání soudního rozhodnutí a byla zahájena exekuce, i když již úhrada proběhla, bylo třeba podat proti exekuci v dané lhůtě námitky.
V případě, že byla pohledávka hrazena subjektu, který k převzetí platby neměl právní důvod, jedná se o bezdůvodné obohacení, které má být vydáno plátci zpět.

30.3.2015 13:17, před 10 lety

Společnost JUSTRINON MANAGEMENT s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.