Jelikož mi 30.3. končí platnost stávající karty, dotázala jsem se na infolince (1.3. cca v 8 hodin), zda mi ji zašlou k vyzvednutí na pobočku. Loni mi tímto způsobem vystavili duplikát a nebyl s tím žádný problém (pouze tradičně s délkou doručení). Tentokrát jsem se dozvěděla, že kartu lze zaslat pouze na trvalou adresu, cokoliv jiného musím hlásit předchozí měsíc (tedy "včera bylo pozdě"). Tato podmínka je absurdní, ale na můj dotaz, proč to nelze změnit, když kartu odesílají až ve druhé polovině měsíce, mi bylo jen řečeno, že to zkrátka nejde. Následně jsem obdržela SMS, že mi kartu doručí na "Vámi zvolenou adresu", a to nejpozději 20. dne tohoto měsíce.
Výsledek: Ani 25. dne v měsíci kartu nemám, na mnou zvolené adrese vyzvednout nejde, opakovaně musím kvůli absurdní podmínce cestovat na adresu, kde se nezdržuju, a na můj dotaz, kdy tedy bude karta doručena, se dozvím, že za to může Česká pošta a banka není schopna říct, kde se moje karta nachází. Vše se dalo vyřešit zasláním karty na pobočku, což je pro všechny jednodušší, ale místo toho je klient zbytečně nucen banku neustále o něco prosit a s nulovým výsledkem. Zkrátka "klient na prvním místě".
U-Konto, zákaznické služby
Zlepšit komunikaci, neposkytovat zavádějící informace o doručení, neříkat, že něco "nejde" (zvlášť klientům, kteří v minulosti službu využili a "šlo to") a nevymlouvat se na Českou poštu. Za zásilku odpovídá odesílatel. Pokud má být něco doručeno nejpozději 20. dne v měsíci, má to být doručeno nejpozději 20. dne v měsíci, anebo klientovi má být poskytnutý relevantní důvod, proč se tak nestalo. Pro klienty je nedůstojné se neustále doprošovat nějakého řešení, zvlášť když žádné nedostanou.
Jestliže banka neposkytuje služby v ujednané kvalitě, resp. v kvalitě jakou u konkrétních produktů garantuje, je na místě vadné poskytnutí služeb reklamovat. Reklamaci či stížnost lze v případě UniCredit Bank podat osobně na kterékoliv pobočce, písemně na adresu UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., Odbor Řízení kvality služeb, Želetavská 1525/1, 140 92 Praha 4 - Michle nebo elektronicky prostřednictvím e-mailu reklamace@unicreditgroup.cz či prostřednictvím formuláře na internetových stránkách https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/formulare/kontaktni-formular-hp.html.