ČEZ Distribuce, a. s.

#31670Neoprávněný/neoznámený vstup do obydlí

1 měsíc 4 dny

27.03.2019, před 6 lety

Martin Pedain

Včera, dne 26.3. v čase 1345h, tou dobou jsem se necházel v obývacím pokoji domu, jsem zaslehl zvuky zvenčí. Po cca. pěti minutách co jsem identifikoval, že se někdo nachází na zahradě obydlí, kde bydlím v pronájmu. Poté jsem šel ven ohlédl situaci a spatřil jsem dva muže v kombinézách fy. ČEZ jak odcházejí. Jakmile jsme vyšel ven, tak se tito zaměstnanci nacházeli na pozemku souseda a prováděli údržbu, pro mne neznámého zařízení. Podle paragrafu níže: 178

Porušování domovní svobody
(1) Kdo neoprávněně vnikne do obydlí jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

ale také při platnosti tohodle:
Základní práva a povinnosti Provozovatele distribuční soustavy (PDS):

· PDS je povinen co nejvíce šetřit práv vlastníků nemovitostí a vstup na jejich nemovitost jim bezprostředně oznámit.

Žádám důvodné vysvětlení fy. ČEZ zda-li si je vědoma, že v obydlí na adrese Sádka 544, Lázně Bohdaneč, vyslala své pracovíky a pokud tomu tak je, jakým způsobem toleruje skutkové chování svých pracovníků, kteří neoznámili a neoprávněně vnikli do obydlí. Alespoň kdyby zazvonili. Je to i pro jejich bezpečnost (hrozí napadení psem). Za jistých okolností jsem ochoten podat trestní oznámení na fy. ČEZ.

S pozdravem,
oznamovatel/poškozený - Martin Pedain

neoprávněné/neoznámené

Vysvětlit kdo tam byl a co tam dělat a příště oznámit. Pokud tedy nebude podáno trestní oznámení.

1.4.2019 15:38, před 6 lety

Ustanovení § 25 odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, říká, že „provozovatel distribuční soustavy je povinen zřídit věcné břemeno umožňující využití cizí nemovitosti nebo její části pro účely uvedené v odstavci 3 písm. e), a to smluvně s vlastníkem nemovitosti."

V případě podezření ze spáchání trestného činu je na místě podat trestní oznámení osobám činným v trestním řízení.

1.5.2019 13:07, před 6 lety