dne 24.4.2017 jsem zakoupil mobilní telefon Samsung Galaxy S8 na Ostravské prodejně společnosti ElectroWorld, u této společnosti jsem dne 6.3.2019 reklamoval telefon s těmito závadami: nenabíjí, nejde zapnout, přehřívá se, nenačítá sim karta, nelze se připojit k wifi. V protokolu jsem uvedl že žádám odstoupení od kupní smlouvy (telefon jsem zakoupil jako koncový spotřebitel) dnes při návštěvě pobočky jsem zjistil že telefon je opraven a v přiloženém servisním protokolu se uvádí že na odstoupení nemám nárok, z toho důvodu že se nejedná o 3. stejnou nebo 4. různou reklamaci.
Na pobočce mi na mou argumentaci ohledně většího počtu vad nebyli schopni odpovědět.V servisním protokolu dokonce servis potvrdil mnou popisované vady a uznal jejich odstranění formou opravy základní desky.
Samsung Galaxy S8 šedý
Odstoupení od kupní smlouvy
Občanský zákoník stanoví, že pokud zboží nelze řádně používat v důsledku opakovaného výskytu vady po opravě nebo má-li zboží větší počet vad, pak má kupující právo na dodání nové věci bez vad, výměnu součásti věci, jakož i na odstoupení od kupní smlouvy dle své volby.
O větší počet vad se jedná v případě, kdy se na zboží vyskytují alespoň tři vady současně, přičemž každá z nich musí bránit řádnému užívání věci, nebo pokud se na zboží postupně vyskytnou čtyři různé odstranitelné vady. Pokud se tedy na telefonu vyskytují alespoň 3 různé vady současně, může spotřebitel požadovat odstoupení od smlouvy, je přitom nutné své právo na odstoupení od smlouvy uplatnit již při podávání reklamace.
Dobrý deň,
pre upresnenie a bližšiu identifikáciu prípadu, prosím uviesť číslo reklamačného protokolu.
Dakujem.
Ingrid Weintragerová, manažér oddelenia reklamácií
R000286206
Dobrý deň,
Vašu reklamáciu sme opätovne riadne skontrolovali a vyhodnotili celú genézu vybavovania.
Touto cestou Vás vyzývam k osobnej návšteve predajne ElectroWorld Ostrava-Avion v čase otváracích hodín za účelom dovybavovania.
Je nutné, aby ste so sebou priniesol:
- tovar
- kompletné príslušenstvo
- originál predajný doklad
Ďakujem
S pozdravom
Mgr. Ingrid Weintragerová, manažér oddelenia reklamácií
Komentář: Společnost uznala že jsem v právu a uznala své pochybení a svolila k odstoupení od kupní smlouvy.