chtěl bych podat stížnost. Přes cestovní agenturu CA Markéta v Bystřici nad Pernštejnem jsme si objednali zájezd na svatební cestu do Španělska. Zájezd jsme objednali 30. 12. 2018. Od paní Markéty Klimešové nám bylo sděleno, že zálohu na platbu zájezdu (polovinu celkové ceny - 40 720 Kč) musíme uhradit do konce roku 2018. Pro jistotu jsme volali do CK Campana, přes kterou má být zájezd realizován, jestli platba v pořádku došla. Bylo nám řečeno, že platbu paní Klimešová k dnešnímu dni pořád neposlala. I přes neustálé telefonické upomínky z naší strany i ze strany CK Campana nemáme v tuto chvíli zálohu zaplacenou. Paní z CK Campana nám říkala, že bychom měli zaplatit zálohu do cca 10 dnů. O našem problému ví a dnes mi říkala, že letenky za nás zaplatili zatím ze svého. Napadlo nás, zaplatit zálohu z druhé půlky našetřených peněz na dovolenou. Je tu však riziko, že se nám záloha, kterou jsme poslali paní, vůbec nevrátí. Mohli byste nám prosím pomoci? Nevíme jak v tuto chvíli postupovat?
Děkuji
S pozdravem Marek Navrátil
Zaplatili jsme na konci roku zálohu za dovolenou a dodnes nebyla uhrazena. Mohu poslat scan Smlouvy o zájezdu
Aby byla zaplacena záloha od paní Klimešové CK Campaně co jsme jí poslali nebo aby nám peníze poslala zpět a my jim je pošleme sami.
V daném případě se jeví jako vhodné kontaktovat banku a zjistit, co se s danou platbou stalo. V případě, že platba byla správně a v pořádku odeslána na konto podnikatelky, bude vhodné jí to doložit. Podnikatelka nemůže žádat zaplacení téhož dvakrát. V takovém případě by se totiž jednalo o tzv. bezdůvodné obohacení, které by muselo být vydáno zpět tomu, na jehož úkor bylo získáno.
Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitelka má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář www.adr.coi.cz).