V lednu 2013 jsem si prostřednictvím internetu zakoupila dva kupony na laserovou korekci očí metodou Femto Lasik na Euroklinice v Olomouci.Součástí zakoupení této korekce očí bylo, že pokud zákazník nebude indikován k operaci, peníze se mu vrátí ponížené o 500,-Kč za provedené vyšetření. S touto informací jsem si tedy kupony koupila a řádně za ně zaplatila částku 18.898,-Kč. Po povinném předoperačním vyšetření na této klinice mi byla sdělena možná rizika a zákrok nebyl doporučen. Ihned po vyšetření jsem ústně, a následně i písemně odstoupila od smlouvy a požadovala vrácení částky 18.398,-Kč na můj účet. Bylo mi sděleno, že peníze zašlou do dvou měsíců. Na písemné dotazy k vrácení částky v červenci a srpnu nikdo nereagoval. Koncem září jsem se rozjela na Eurokliniku osobně. Klinika byla uzavřena. Telefonicky jsem však byla jednatelem spol.panem Jermakovem ubezpečena, že mi peníze do týdne vrátí. Těchto telefonických ubezpečení jsem s p.Jermakovem do konce října vedla několik. V listopadu jsem mu navrhla zaplatit částku na dvě splátky tak,aby byl dluh vyrovnán do konce roku. Pan Jermakov toto řešení přijal, ale ani poté se tak nestalo. Následně mi přestal zvedat telefon. V prosinci roku 2013 jsem kontaktovala Seznam.cz, který kupony na tuto službu nabízel. S utvrzením, že mám nárok na vrácení peněz vyzvali p.Jermakova k navrácení peněz. Bohužel, ani na jejich výzvu p.Jermakov nereagoval. V březnu jsem se obrátila na pracovníky poradny Sdružení obrany spotřebitelů a společně jsme zaslali výzvu k vrácení částky. Výzvu jsem zaslala doporučeně s dodejkou na Eurokliniku Olomouc, dále na p.Jermakova jakožto jednatele a pí.Červenákovou, která je společníkem. Všechny výzvy se vrátily jako nepřevzaté.
Jsem již bezradná, více jak rok se domáhám částky, která mi právem náleží, ale bezvýsledně.
Požaduji vrátit částku 18.398,-Kč.
Společnost Euroklinika s.r.o. je dle obchodního rejstříku v insolvenčním řízení od 7.5.2014. V tomto případě doporučujeme přihlásit pohledávku do insolvenčního řízení pod spisovou značkou KSOL 10 INS 12696 / 2014 vedená u Krajského soudu v Ostravě - pobočka v Olomouci. Formuláře pro přihlášku do insolvenčního řízení naleznete na https://isir.justice.cz/isir/common/stat.do?kodStranky=FORMULAR.
Vzhledem k prohlášení konkurzu stížnost uzavíráme.