STABIL ENERGY s.r.o.

#31791Nevrácení přeplatku

2 dny 13 hodin

02.04.2019, před 6 lety

Michal Lněníčka

Velmi nesolidní firma. 12.2018 jsem u této společnosti ukončil smlouvu na dodávku plynu z důvodu porušení podmínek firmou Stabil energy. Po mé urgenci byla konečná faktura za odběr plynu vystavena až za dva měsíce 2.2019. Zaslal jsem tedy č.účtu aby mi mohli vrátit přeplatek. Dle zaslané faktury měl být přeplatek vrácen nejpozději 14.3.2019. k dnešnímu 2.4.2019 stále neuhrazen přeplatek. I přes mé urgence na email. Stále mi chodí jen výmluvy.

Dodávka plynu

Zaslání přeplatku

2.4.2019 10:05, před 6 lety

Nebyl-li přeplatek z vyúčtování vyplacen včas, měl by spotřebitel uplatnit reklamaci. V takovém případě je společnost povinna reklamaci vyřídit a písemně informovat spotřebitele o vyřízení reklamace do 15 kalendářních dnů ode dne doručení reklamace.

Za nedodržení lhůty pro vyřízení reklamace vyúčtování dodávky plynu náleží spotřebiteli náhrada ve výši 750 Kč za každý den prodlení, nejvýše však 7 500 Kč a za nedodržení lhůty pro vyřízení reklamace vyúčtování elektřiny ve výši 600 Kč za každý den prodlení, nejvýše však 24 000 Kč.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, může se spotřebitel obrátit na Energetický regulační úřad, jenž rozhoduje spory mezi spotřebiteli a obchodníky o splnění povinností ze smluv, jejichž předmětem je dodávka nebo distribuce elektřiny, plynu nebo tepelné energie.

2.4.2019 12:01, před 6 lety

Dobrý den pane Lněníčku,

v systému vidím, že Váš přeplatek byl již odeslán z našeho účtu a vy by jste ho již měl mít připsaný na Vaem bankovním účtě.

Stabil Energy.

3.4.2019 22:34, před 6 lety

Michal Lněníčka

Ano přeplatek jsem již obdržel

Děkuji

4.4.2019 08:04, před 6 lety

za nás tedy případ vyřešen. Děkujeme za spolupráci.

4.4.2019 22:36, před 6 lety