absolvovala jsem s mými dětmi (2 a 4 roky) v březnu cestu rychlíkem z Plzně do stanice Počátky-Žirovnice a zpět. Jela jsem s nimi sama. V obou případech jsme seděli ve voze pro cestující s dětmi do 10 let. A v obou případech jsme měli smůlu - WC bylo uzavřené. Neumíte si představit, jaký stres obě děti zažily, když jsme museli přecházet do vedlejšího vozu! Ohromný hluk, nejistota pod nohama, těžké dveře jsem musela otevírat a zavírat a mohla mít v náručí jen jedno dítě...
Ještě mě překvapila slova jednoho cestujícího po návštěvě toalety ve vedlejším voze. Ironicky se usmíval, že je to zase "on", ten vůz s ucpaným záchodem, který poslední dobou na trase Brno-Pzeň potkává často.
Jak je možné, že není funkční wc ve voze, kde jezdí malé děti? Vždyť hlavně ony mohou být vinou ignorace stavu záchoda z vaší strany zbytečně vystaveny nepříjemným zážitkům... podobně jako v našem případě.
Žádám o vysvětlení a ráda bych získala jistotu, že se a priori nemusíme obávat dalších nepříjemností ani my, ani nikdo další.
Děkuji za vyřízení této stížnosti.
Hana Krausová
Pokud nebyly ve vlaku kategorie R, Rx, Ex, IC, EC, SuperCity, railjet, EN dodrženy následující standardy nebo komfort přepravy, může cestující uplatnit právo na jednorázové odškodnění ve výši 30 Kč, které vystaví průvodčí přímo ve vlaku, a lze ho použít k úhradě dalších služeb Českých drah. Odškodnění průvodčí vystaví pouze po předložení platného jízdního dokladu. Více informací nalezne spotřebitel na
Email info@cd.cz - je určen pro dotazy týkající se odškodňování