Dobrý den, potřeboval bych poradit jak postupovat, event. kde si stěžovat, když mi spol. T-mobile již 3 měsíce nedoručuje písemné vyúčtování služeb, přestože to mám ve smlouvě. Již jsem to 3x urgovat, ale náprava nenastala, pouze mi slibují (již 3x) že změní dodavatele který mi to doručí na českou poštu ale stále se nic neděje. Děkuji
Řádně a včas doručovat vyúčtování služeb.
Podnikatel poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací má povinnost předkládat spotřebiteli vyúčtování služeb dle § 64 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích. Operátor je povinen ve formě podle odstavce 5 poskytovat bezplatně podle výběru účastníka, vyúčtování ceny za poskytnuté služby.
Odstavec 5) stanoví, že po dohodě s účastníkem, který je koncovým uživatelem, popřípadě uživatelem, podnikatel předloží vyúčtování ceny i v jiné formě než elektronické.
Vyúčtování ceny neobsahuje položky za volání nebo jiné služby elektronických komunikací, které účastník, který je koncovým uživatelem, neplatí, včetně volání na čísla pro přístup ke službám na účet volaného. U předplacených karet se vyúčtování ceny neposkytuje.
V případě, že se spotřebiteli nepodaří vyřešit spor smírnou cestou, může se obrátit s žádostí o mimosoudní řešení sporu na Český telekomunikační úřad. Více informací k nalezení zde: https://www.ctu.cz/mimosoudni-reseni-spotrebitelskych-sporu
Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním řízení u Českého telekomunikačního úřadu, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.