u této firmy jsem zakoupil na eshopu zboží-televizor,vše proběhlo normálně,objednávka,potvrzení objednávky,zaslání č.účtu,zboží jsem před 14 dny zapltil bankovním převodem,ale od té doby firma nereaguje.Nikdy se mi to nestalo,tak nevím jak postupovat dál.
Děkuji za případnou pomoc.
Dušátko
jméno jednatele společnosti je
Ing Svatopluk Semecký
1000029 LG 32LN5400 černá 1 ks 5 379.00,- kč Doprava a platba 99.00,- celkem 5478 kč
urychleně dodat zboží nebo vrátit peníze
Kupní smlouva byla uzavřena a strany jsou povinny poskytnout si vzájemné plnění. Doporučujeme prodejce písemně vyzvat k dodání zboží a určit mu k tomu přiměřenou lhůtu. Jestliže bude z oznámení patrné, že dodatečná lhůta k plnění již nebude prodloužena, platí dle ustanovení § 1978 odst. 2 občanského zákoníku, že marným uplynutím této lhůty dochází k odstoupení od smlouvy. Poté je důležité určit lhůtu a způsob vrácení peněz. Z důvodu důkazního postavení doporučujeme vést korespondeci písemně (doporučeně s dodejkou).
Jestliže se nejedná o náhodné porušení a poškozených je více, je možné zvážit podání trestního oznámení na Policii ČR nebo státnímu zástupci.
Společnost Computer Equipment, spol. s r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se k ní vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.