Allegro Retail a.s.

#32072Neuznaná reklamace

14.04.2019, před 6 lety

Petr Knoflíček

Dobrý den, dne 14.12.2018 jsem objednal zboží robotický vysavač Tesla Robostar T30.Přistroj od počátku pracoval jak má, ale postupem času docházelo k chybám Zastavení uprostřed pracovního cyklu,nenajeti do základny,nefunkční tlačítko startu na těle přístroje.
Kontaktoval jsem servis a zboží odeslal k reklamaci. Bylo mi sděleno, že se reklamace zamítá z důvodu znečištění přístroje,údajné psí moči na kolečkách, vody v nádobce.
Kontaktoval jsem společnost Dtest, kde mě bylo doporučeno podat rozpor k reklamaci, neboť dle §2161 odst.2 platí,že
(2) Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.

Robotický vysavač Tesla Robostar T30

Požaduji opravu, nebo výměnu za jiný přístroj, popř.vrácení částky.

15.4.2019 05:51, před 6 lety

Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.

Pokud prodávající reklamaci zamítá, má povinnost zamítnutí reklamace řádně odůvodnit. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky, uvedené v předchozím odstavci, nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.

6.5.2019 11:01, před 6 lety

Vážený pane Knoflíčku,

děkuji Vám za zaslané podklady a mrzí mne, že došlo k zamítnutí Vaší reklamace.

Abychom mohl prověřit možnosti řešení, poprosila bych Vás o doplnění veškerých údajů od servisního střediska, včetně servisních listů, které Vám byly k reklamaci vystaveny.
Kopie nám, prosím, zašlete na email overeno@mall.cz .

Následně Vás budeme kontaktovat.

Děkuji a přeji hezký den.

S pozdravem,

Kristina Draštíková
MALL.CZ

6.5.2019 14:19, před 6 lety

Petr Knoflíček

Dobrý den, zboží jsem po dohodě se servisním technikem zaslal k reklamaci.Ze strany servisu došlo zatím jen k vyjádření technika k problému a následnému zamítnutí reklamace Žádné servisní listy ani vyjádření znalce či jakýkoli jiný poklad, který by byl důvodem k neuznani reklamace nemám. S pozdravem Knoflíček

7.5.2019 07:28, před 6 lety

Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.

7.6.2019 10:03, před 6 lety

Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila.

9.7.2019 14:43, před 6 lety