Přeji krásný den,
já bych chtěla, vědět jestli někdo mi poradí, jak na prodejce. Když mi nechtějí znat reklamaci na uvedené kolečkové brusle. Vnítřní vložka bruslí je roztrhaná a kotníku. Nedříve jsem si zakoupila přes internet brusle a roztrhala se mi uvedená vložka bot. Tak jsem to reklamovala a uvedená reklamace není uznána, jelikož se jedná o mechaniácké poškození.Když nebudu brusle používat tak, nedojde k mechanickému poškození.Já jsem si zakoupila nové, když jsem reklamovala první a čekala jsem, že budu čekat na brusle měsíc. A po měsíci se mi to udělalo o samé. Jak je to možné a reklamace zněla, mechanické poškození. Do dnešní doby, jsem se nedozvěděla od koho je výrobek. Prodejce mě to do dnešního dne nanapsal. Jak může o výrobku rozhodovat manažer prodejny? Výrobek byl zakoupen 19.10.2012 A druhý 7.8.2013 a po měsíci oba výrobky vnitřní vložka roztrhána. Děkuji Vám za radu. První výrobek by měl být ještě na který se stahuje reklamce. Nyní nemohu bruslit jelikož jsem si zlomila kotník. Děkuji Svobodová
reklamec č.1311001197, fa.2124922, K2Celena Lady
Chtěla bych aspoň na první brusle slevu, a na druhé vyměnit zboží. Ja si nechci postěžovat, chci, aby prodejny byli solidní, k zákazníkovi. Já jsem si zakoupila brusle, abych je používala a ne abych někde prosila, aby se chovali k zákazníkovi jak je uvedeno reklamačním řádu. Přeci si nebudu stěžovat, když si něco zakoupím, tak to budu používat. Po měsíci, přeci není možné, aby brusle byli roztrhané. V návodu je napsáno, že brusle mají být o číslo větší a nebo aspoň o půl. Já mám číslo 38, a druhé 37vel. Tak, že v bruslích nemůžu mít volnou nohu. Děkuji Svobodová
Uplatní-li spotřebitel reklamaci v prvních šesti měsících od koupě, měl by prodávájící prokázat, že zboží v době převzetí bylo bez vady, pokud by to neodporovalo povaze věci. Spotřebitel může nyní existenci vady prokázat znaleckým posudkem. V takovém případě by bylo nejvhodnější reklamaci uplatnit znovu, protože od jejího uplatnění již uplynula dlouhá doba, ve které se vada mohla projevit - tímto by mohl argumentovat prodávající.
Prodávající ke stížnosti uvádí následující:
Zákaznice uvádí dle mého názoru nekorektní informace. U nás bylo zboží zakoupeno pouze jednou a to 19.10.2012 a ne dvakrát jak uvádí ve stížnosti. Jediná reklamace byla přijata dne 12.08.2013 tj. po více jak 9 měsících od koupě a vyřízena dne 15.08. 2013 v souladu se zákonem a to do 3 pracovních dnů, včetně vyjádření o důvodu zamítnutí a zaslání na naše náklady zpět na adresu zákaznice. Stěžovat si po cca deseti měsících na výsledek reklamace a žádat zpětně slevu, když bylo zboží nejspíše dále používáno je myslím neadekvátní.
Dle mého názoru na naší straně bylo vše splněno a uděláno maximum pro co nejrychlejší vyřízení reklamace. Je také s podivem, že zákaznice v textu uvádí stejný typ reklamace i u druhého typu bruslí, které má ale od jiného prodejce a zřejmě jí byla dle popisu také zamítnuta. Což může značit nesprávné použití zboží.
Za dTest můžeme uvést následující. Je pravda, že spotřebitelka zde mísí dvě různé koupě. Obecně platí, že pokud je reklamace uplatněna po více, než šesti měsících od převzetí zboží a reklamace je zamítnuta, existenci vady prokazuje spotřebitel. V takovém případě je žádoucí, aby spotřebitel při přebírání zboží z reklamace sdělil prodávajícímu, že s výsledkem reklamace nesouhlasí a bez zbytečného odkladu se obrátil na znalce, aby posoudil zboží ve stavu, v jakém ho posuzoval prodávající. Aby spotřebiteli vznikl nárok na slevu nebo jiný nárok, reklamace by musela být uznána nebo by spotřebitel musel prokázat, že se jedná o vadu, na kterou se záruka vztahuje. Porotože toto spotřebitel neučinil a nepředpokládáme, že by se mu nyní podařilo prokázat stav zboží ke dni uplatnění reklamace, stížnost z tohoto důvodu uzavíráme.