Dne 19.2.2014 jsem zakoupil na pžedváděcí akci v hotelu Astra v Praze 10 parní čistič Vapori v ceně 14999 Kč. Protože mi přístroj nevyhovoval, odstoupil jsem od smlouvy (44001328) dne 3.3.2014 a zboží jsem vrátil. Obdržel jsem tzv. firmy neodpovídávrácenku a bylo mi sděleno, že vše je v pořádku a účtárna dostává příkaz k vyplacení příslušného obnosu. Od té doby jsem na svůj účet peníze neobdržel, telefonní číslo firmy neodpovídá a na zaslanou předžalobní výzvu jsem dostal informaci, že si poštu nikdo nevyzvedl. Osobní návštěvou v Uhříněvsi jsem zjistil, že tzv. sídlo firmy je přízemní hospoda, ve které je za oknem vystaven seznam 49 firem, které tam zřejmě také "sídlí". Jde tedy o evidentní podvod. O záležitosti jsem sepsal na živnostenském odboru Prahy 10 protokol (spotřebitelský ombudsman), dále jsem informoval redakci "redaktoři ČT" a redaktorku Silvii Dymákovou, která je autorkou filmu "Šmejdi", dále jsem informoval Českou obchodní inspekci a redakci Pražského deníku.
Vapori čisticí systém, smlouva č. 44001328
Vrácení zaplacené částky
Odstoupil-li spotřebitel od smlouvy, má právo na vrácení finančních prostředků. Pokud společnost nereaguje, bude nutné se nároku domáhat soudní cestou. Otázkou je, zda společnost bude mít dostatečný majetek pro splnění závazku.
Společnost Luxborough Analytics s.r.o. se nám nepodařilo kontaktovat, a proto jsme se rozhodli stížnost uzavřít. Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení. Upozorňujeme však spotřebitele, že faktické vymáhání nároku může být obtížné.