19.05.2019 som na bazoši v sekcii polovnictvo napisal inzerát na predaj zbrane revolver Taurus 608, s puzdrom a s nábojmi. Váš správca siete bazos.sk mi inzerát vymazal s odúvodnením, že som porušil podmienky na bazosi. Opakovane som sa snažil aby mi presne konkretizoval v čom som porušil podmienky - raz odpovedal, že predaj zbraní cez internet je zakázaný, nebo že sem inzeroval ako firma.... Na stránkach bazos - polovnictvo mate inzerovaných niekolko stoviek strelných zbraní vratane automatických pusek samopalu a pod.
Som sukromná osoba, zbran mám v legálnej držbe a v zmysle platných právnych predpisov som sa nedopustil porušenia zákona na Slovensku.
VB
Bol by som rád aby došlo k náprave a správca Vašej siete vrátil moj inzerát na uverejnenie na bazoši.
Dle bodu č. 4 obchodních podmínek, si "prevádzkovateľ vyhradzuje právo vykonať nevyhnutné zmeny v inzeráte, prípadne inzerát vôbec nezverejniť, prípadne inzerát odstrániť, ak bude v rozpore s platnými zákonmi Slovenskej republiky, podmienkami Bazos.sk alebo dobrými mravmi."
V daném případě se tedy jeví jako vhodné vyzvat provozovatele služby k zodpovězení, v čem spatřuje případné porušení podmínek serveru Bazos.sk.
Podnikatel byl o podané stížnosti informován, bohužel však dosud neprojevil zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.