Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s.

#33039Pochybení řidiče

1 měsíc 6 dnů 20 hodin

28.05.2019, před 6 lety

Šárka Schovánková

Dobrý den.

Dnes 28.5. 2019 ve 14:16 hodin jsem nastupovala na zastávce Šaldovo náměstí do autobusu linky číslo 12 směr Pavlovice. Číslo autobusu bylo 705.
Nástup probíhal poněkud neobvykle. Řidič zastavil autobus mimo zastávku za dalším autobusem a otevřel dveře. Ze zastávky nebyl vidět. Po té, co jsem si ho všimla i s ostatními lidmi, jsem se k autobusu rozeběhla i s kočárkem. Cestující začali honem nastupovat předními dveřmi a já se hnala ke dveřím určeným k nástupu s kočárkem. Trvalo mi to cca o 5 vteřin déle, než nastoupil poslední cestující předem a tak se netrpělivý řidič rozhodl zavřít dveře zrovna ve chvíli, kdy jsem nastupovala a okamžitě se rozjel. Dveře mne praštily do ramene a kočárek jsem nestihla umístit a natož zajistit, tak jsem s ním v autobusu balancovala, dokud řidič nezastavil na semaforu. Na zastávce už ani nezastavil, tu projel. Na mou hlasitě vyřčenou větu "jestli si dělá srandu" nereagoval. (a věřím, že ji slyšel, když se otočili lidé i z předních sedadel.)

Naštěstí se, krom naraženého ramene nic nestalo, ale při představě, že mohlo vše dopadnout mnohem hůř, bych byla ráda, kdyby byl řidič poučen o bezpečnosti cestujících. To, že ohrozil zdarví dítětě a jeho matky se mi zdá být dost pádným důvodem řidiče alespoň pokárat, aby se pro příště nic takového nestalo jiným cestujícím, kteří by takové štěstí už mít nemuseli.

Děkuji za vyřízení.

Šárka Schovánková

Ponaučení zaměstnance o bezpečnosti cestujících

3.6.2019 13:23, před 6 lety

Konkrétní zaměstnanec jedná jménem společnosti a při výkonu pracovní činnosti ji v podstatě zastupuje podle § 430 občanského zákoníku. Z tohoto důvodu se jako nejlepší možné řešení jeví konzultovat tento problém přímo s vedením společnosti, která by měla mít zájem na profesionálním a bezpečném chování zaměstnanců k pasažerům a plnění jejich pracovních povinností, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance.

5.7.2019 12:53, před 6 lety