PPL CZ s.r.o.

#33052Špatné informace o času doručení a doručení jiné osobě

1 měsíc 12 dnů 17 hodin

28.05.2019, před 6 lety

Jindřich Bubeníček

Dne 20.5.2019 jsem si objednal produkt od odesilatele, se kterým má Vaše společnost smlouvu(tak mi to bylo řečeno na zákaznické lince). Bohužel, se jednalo o podvod, se kterým společnost PPL nespojuji. Problém ze strany PPL je takový, že mi nebyla zaslána informační SMS o převzetí, ani doručení zásilky! SMS o doručení mi přišla 22.05.2019 ve 14:47, že mi bude mezi 11-13 doručován balík! Zvláštní je, že Váš systém, je poslal SMS o doručení v čase, kdy už měla být zásilka předána. Po čase plánovaného doručení zásilky, přišla i SMS(neznámí odesilatel-pachatel), která jednoznačně odhalila podvod. Kdybych byl předem informován o čase doručení a Váš řidič předal zásilku mě, nedošlo k naplnění trestného činu, tedy k platbě! Já bych rozhodně takovou zásilku, v danou dobu nepřevzal!

40696067656 (číslo zásilky)

Firma PPL je přímo odpovědná(dle podmínek PPL) za pochybení v doručení, proto si budu nárokovat navrácení platby, s tím, že nerozbalený balíček Vám předám zpět, k řešení s PČR, ČOI a odesilatelem.

11.6.2019 10:53, před 6 lety

Jestliže společnost nejednala v souladu s obchodními podmínky (například nezaslala správně informační SMS) a v souvislosti s nesplněním své povinnosti způsobila škodu, potom by za způsobenou škodu odpovídala.

V případě podezření ze spáchání trestného činu je vhodné se obrátit na Policii ČR.

11.7.2019 14:51, před 6 lety