Odlomená rukojeť kočárku během letecké přepravy. Reklamace nahlášena okamžitě, Dolfi odmítá opravu kočárku z důvodu “nesplněných přepravních podmínek”. S tím nesouhlasíme (my jsme to v přepravních podmínkách nikde nenašli), požádali jsme o poslání konkrétních podmínek, kde je jasně definována přeprava kočárku. Bez reakce. Reklamace z 1/2019!!. Kočarek je nepoužitelnej (pořizovací cena 25tis), žádáme o adekvatni náhradu, ev. opravu.
Kočárek Concord wanderer trojkombinace
Oprava nebo finanční náhrada
Dle Montrealské Úmluvy platí, že letecká společnost musí vydat cestujícímu zavazadlový lístek pro každý kus zapsaného zavazadla. Letecká společnost je taktéž za zavazadlo a jeho případné poškození odpovědná, a to až do výše 1131 jednotek SDR, což je zvláštní jednotka pro zvláštní práva cestujícího, jedná se asi o 31000 Kč.
Poškozené zavazadlo je třeba dle Montrealské úmluvy reklamovat nejpozději do 7 dnů od příletu. Již na letišti je dobré vyplnit formulář RIP Property Iregularity Report.
Vzniklou škodu je třeba dopravci vyčíslit a prokázat.
Společnost Travel Service, a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit i na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.