Pracka prestala cca po pul roce od koupe vypoustet vodu. Zkusil jsem vycistit filtry, ale ty byly ciste a potrubi volne. Zadal jsem tedy reklamaci u Alzy s tim, ze nemam jak vyrobek odvezt, protoze je pomerne velky a ze bych take uvital nahradni vyrobek po dobu reklamace, protoze neprat mesic je v podstate nemozne, kdyz mame dve deti. Odpoved od Alzy byla, ze se mame obratit na autorizovany servis (dali odkaz), nebo ze muzeme vyrobek privezt do Alzy a ze se pak o to postaraji. Ja jsem ale kupoval v Alze, tak jsem ocekaval, ze prodejce je zaroven misto, kde reklamuji...? A jak je to s onim odvozem prosim? A servis je nejblizsi v Tabore (pres 100km) nebo v Praze (98km). Doufam, ze oni po me nebudou chtit take dovezt spotrebic.
Pracka Candy Model: CVFTG374TMH-S
Oprava/vymena zbozi (idealne s odvozem, protoze nemam jak pracku dostat do Alzy)
Uplatnění práva z vadného plnění (reklamace) musí obsahovat jednak oznámení vady (její popis) a jednak vámi požadovaný způsob vyřízení reklamace (právo). S reklamací je třeba se obrátit prokazatelně na prodávajícího v kterékoliv jeho prodejně (s ohledem na sortiment). Žádá-li spotřebitel opravu věci, může být k jejímu provedení pověřena také jiná osoba, např. servis. Informaci, u koho uplatnit opravu věci, získá spotřebitel zpravidla z dokladu o koupi nebo ze samostatného písemného potvrzení o závazcích prodávajícího z vadného plnění.
Vadné zboží je nutné prodávajícímu (servisu) předat za účelem posouzení i odstranění vady vždy, není-li stanoven nebo dohodnut postup jiný (např. návštěva servisního technika u spotřebitele doma). Spotřebitel má však právo na uhrazení nákladů, které mu vznikly v souvislosti s reklamací.
Zákon stanoví prodávajícímu povinnost rozhodnout o reklamaci ihned, u složitých případů do 3 pracovních dnů, přičemž reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena nejpozději ve lhůtě 30 kalendářních dní. Reklamace je vyřízena teprve tehdy, když spotřebitele prodávající o tom vyrozumí. Vyprší-li zákonná lhůta, považuje se to za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel může od kupní smlouvy odstoupit.