Kaufland Česká republika v.o.s.

#33266Statická elektřina při nákupu

08.06.2019, před 6 lety

Dagmar Šebestová

má stížnost se týká statické elektřiny při nákupu. Nedá se sáhnout na prodejní košík, nemohu si vybrat zboží, protože vždy nakupující dostanou ránu, nejsem sama, byla jsem pověřena více lidmi, abych stížnost napsala.
Tato stížnost se týká prodejny Kaufland v Žatci.

Použití antistatického prostředku na podlahu

20.6.2019 11:14, před 6 lety

Pokud společnost provozuje obchodní prostory, odpovídá za bezpečnost v těchto prostorách a za škody v nich vzniklých dle § 2924 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který říká: "Kdo provozuje závod nebo jiné zařízení sloužící k výdělečné činnosti, nahradí škodu vzniklou z provozu, ať již byla způsobena vlastní provozní činností, věcí při ní použitou nebo vlivem činnosti na okolí. Povinnosti se zprostí, prokáže-li, že vynaložil veškerou péči, kterou lze rozumně požadovat, aby ke škodě nedošlo." V tomto případě společnost odpovídá za škody, které by případně při použití takovýchto košíků vznikly spotřebitelům. Spotřebitelka by v takovém případě měla nárok na náhradu vzniklé újmy (např. výlohy léčení, bolestné atp.).

Společnost má možnost se zprostit odpovědnosti za vzniklou škodu, pokud prokáže, že vynaložila veškerou péči, kterou lze rozumně požadovat, aby ke škodě nedošlo. Důkazní břemeno, jinými slovy povinnost prokázat že za škodu neodpovídá, tíží společnost, neprokáže-li to, je povinna škodu nahradit.

I v případě, že by ke vzniku újmy nedošlo, měla by mít společnost zájem na spokojenosti zákazníků, kterou určuje mj. pohodlí nákupu.

9.7.2019 07:47, před 5 lety

Vážená zákaznice, děkujeme za Váš podnět.

Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti. Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz.

Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika

8.8.2019 08:38, před 5 lety

15.8.2019 19:05, před 5 lety

Dagmar Šebestová

Společnost Kaufland jsem kontaktovala na emailu service@kaufland.cz, nyní čekám na odpověď

16.8.2019 08:50, před 5 lety

Vážená zákaznice, je nám líto, v našem systému neevidujeme podobný podnět týkající se žatecké prodejny.

Rádi s Vámi celou záležitost dořešíme k Vaší spokojenosti, zašlete nám prosím na výše uvedený kontakt Vaše telefonní číslo, budeme Vás kontaktovat zpět. Pro efektivnější způsob řešení uvítáme, když nám zavoláte na bezplatnou linku 800 165 894.

Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika

19.9.2019 16:06, před 5 lety

Opět žádáme spotřebitelku o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případně o její uzavření.

20.10.2019 20:43, před 5 lety