kontaktujeme Vás ohledně případu č.:264692. Jménem věřitele Uppsala Management s.r.o. si Vás dovolujeme informovat, že dluh č. 264692 na částku 5150 Kč nebyl do dnešního dne uhrazen.
Dlužnou částku uhraďte na účet č. 5555533399/0800. Jako variabilní symbol uveďte číslo případu 264692. Prodleva v platbě povede k dalšímu narůstání úroků a k možné další fázi procesu vymáhání dluhu.
Pokud nemáte možnost dluh uhradit najednou, po dohodě s věřitelem jsme ochotni akceptovat i přiměřené pravidelné částečné plnění dluhu. Pro zamezení dalších řízení nám zašlete písemnou žádost o rozdělení dlužné částky, kde uvedete číslo případu.
Po obdržení žádosti a uhrazení 1 částečné platby budeme informovat věřitele o tom, že nedoporučujeme předání pohledávky k soudnímu řízení, v opačném případě budeme nuceni věřitele informovat o tom, že doporučujeme pohledávku vymáhat soudní cestou.
Pokud jste již dluh uhradili, odešlete prosím potvrzení o platbě na e-mailovou adresu info@alektumgroup.cz nebo faxem na 270 005 500.
V případě jakýchkoli dotazů se na nás prosím obraťte: telefonní číslo 270 005 555, mobil: 777 019 386, e-mail: info@alektumgroup.cz (od pondělí do pátku od 09:00 do 17:00).
Telefonický hovor je zpoplatněn dle sazebníku telefonního operátora.
Za co mám platit když smlouva byla vypovezena a podepsaná.. A zaplacena...
Pokud po spotřebiteli společnost žádá zaplacení údajného dluhu, musí také prokázat, že dluh vůči společnosti skutečně existuje. Vymáhá-li společnost tento dluh prostřednictvím inkasních agentur, nemají tyto inkasní agentury žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli (například nemohou nařídit exekuci). Pokud má spotřebitel zároveň pohledávku vůči společnosti, je vhodným řešení započtení dluhu (tedy odečtení částky pohledávky společnosti od pohledávky spotřebitele).
Pokud je po spotřebiteli vymáhána částka subjektem, který není jeho původním smluvním partnerem, měla by mu společnost prokázat na základě jakého právní titulu po něm částku požaduje. Pokud došlo k postoupení pohledávky od určité společnosti, měla by tato společnost vydat inkasní agentuře doklady o pohledávce, které jsou nutné k jejímu uplatnění. Tedy zejména doklad prokazující právní titul vzniku nároku na úhradu pohledávky. Spotřebitel může společnost informovat, že v případě prokázání právního titulu k úhradě pohledávky je ochoten svůj dluh splatit, v opačném případě, ať se společnost obrátí na soud, kde bude muset jako žalobce prokázat, že jí svědčí právo na úhradu předmětné pohledávky, v případě, kdy si je spotřebitel jistý neexistencí smlouvy.
Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář www.adr.coi.cz).