do dnešního dne mi nebylo provedeno vyúčtování plynu od začátku odběru, tj. od dubna 2017. Na mail se žádostí o vyúčtování, který byl odeslán 28.5.2019 mi paní Vocílková odpověděla, že předává fakturačnímu odd.a bude mi vyúčtování zasláno.
17.6.2019 jsem odeslal urgenci a stále se nic neděje
zaslání vyúčtování od počátku odběru, tj. od dubna 2017
Vyúčtování spotřeby plynu a elektřiny se obvykle provádí jednou ročně, není-li dohodnuté jiné vyúčtovací období, jak vyplývá z ustanovení § 15 odst. 1 vyhlášky č. 70/2016 Sb., o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích.
Ustanovení § 15 odst. 3 vyhlášky č. 70/2016 Sb. stanovuje, že obchodník s plynem provede bezplatně mimořádné vyúčtování, pokud zákazník ukončil odběr plynu v odběrném místě nebo změnil obchodníka s plynem.
Nebude-li spotřebiteli vyhověno, má možnost obrátit se na Energetický regulační úřad, který rozhoduje spory mezi zákazníkem a společností (více informací je možné vyhledat na webové adrese www.eru.cz/cs/informacni-centrum).
Dobrý den pane Růžičko,
v systému evidujeme více osob pod stejným jménem, proto Vás poprosím o identifikaci odběrného místa, abych se mohla na situaci podívat.
Děkuji
identifikaci jsem posílal v emailové komunikaci na vaší společnost. viz příloha
Příloha bohužel ke komentáři spotřebitele přiložena nebyla. Stížnost proto přeřazujeme zpátky na spotřebitele, aby měl možnost ji doplnit.
identifikace odběrného místa : Ke Hřišti 273, 273 45 Hřebeč
Počáteční stav plynoměru : 24.828m3
Konečný stav plynoměru: 31.885m3
děkuji Karel Růžička
Stížnost přeřazujeme na společnost, aby měla možnost reagovat na doplnění stížnosti.
Dobrý den pane Růžičko,
Váš požadavek jsem zaslala k urgenci na fakturační oddělení. o průběhu Vás budu informovat.
Stabil Energy s. r. o.
do dnešního dne vyúčtování nedošlo a ani mě nikdo ze společnosti Stabil Energy nekontaktoval.
K.Růžička
Společnost vyzýváme, aby se k případu vyjádřila.
omlouvám se Vám za zdržení, Váš požadavek jsem opět poslala s urgencí na fakturační oddělení, bohužel není v silách kolegyně zpracovat v termínu všechny požadavky zákazníků.
Děkuji za pochopení, vynasnažím se, o vyřízení v co nejbližším termínu
zatím vyúčtování plynu nepřišlo
Karel Růžička
vyúčtování bude určitě vystaveno, prosím tedy obraťte se na email info@stabilenergy.cz
Dobrý den, na uvedený mail se obracím už od května a pořád se nic neděje
Karel Růžička