Dobrý podvečer,
dnes v 18.32 jsem platil nákup na pokladně č.1 na vaší pobočce v Praze Radotíně. Již při příchodu bylo zřejmé, že na každé pokladně čeká 6 a více zákazníků. Požádal jsem tedy pokladní o slevový kupón, jež slibujete na velkých žlutých cedulích před pokladnami každému, kdo má před sebou více jak 5 zákazníků. Paní pokladní argumentovala, že akce platí pouze nejsou - li v provozu všechny pokladny(je to tak skutečně napsáno i na výše zmíněné tabuli). Já argumentoval, že mají zavřené pokladny 2 a 3(tzv. expresní) a podmínky pro vydání kuponu byly tedy splněny. Byl jsem tedy odkázán na tzv. přední pokladní(zrovna seděla na pokladně č.4). Paní rovněž zkoušela tvrdit, že jsou otevřeny všechny pokladny. Na moji námitku, že tzv. expresní pokladny otevřeny nejsou a že bych je rád využil tvrdila že expresní pokladny se nepočítají. Na moji námitku, že v podmínkách nic takového uvedeno není paní bohužel reagovala náslodovně. Z výsměšné přezíravosti a snahy "odpálkovat" zákazníka přešla ke konfrontačnímu tónu( u této dámy jsem podobné chování k zákazníkům zaznamenal již vícekrát, osobně to byl můj první střet s ní). Po chvilce lehce nepříjemného dohadování mi paní vydala ze svého dala 25kč(žádný kupon) což bylo provázeno hlasitým hovorem přes celý prostor pokladen s ostatními pokladními, jak si lidi hrozní a cosi to dovolují a před osstatními zákazníky se pokusila svrhnout vinu za fronty na pokladnách na mne(jak ubohé, fronta byla již před mým příchodem). Nejde o nějakých hloupých 25kč(ty kolikrát nechám jako zpropitné nemá li pokladní dost drobných) ale o to, že něco inzerujete a když máte plnit.
Písemná omluva. Dále bych doporučil vyměnit vedoucí pobočky či pokladních, pokud ji dokáže takhle vytočit slušná žádost o nárokovatelnou věc, neměla by pracovat s lidmi.
Společnost na svých webových stránkách inzeruje službu "Nestůjte ve frontě", ke které uvádí: "Pokud je před Vámi ve frontě více než 5 zákazníků a nejsou otevřeny všechny pokladny, dostanete od nás slevový kupon." Společnost by měla svému závazku dostát.
Byl-li při prodeji zboží a nabízení služeb užit nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o nekalou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.