TOPTRANS EU, a.s., organizační složka

#33757Dopravce

1 měsíc 2 dny 1 hodina

30.06.2019, před 6 lety

Radek Prajka

Dobrý den, již třetí balík, který mi vaše společnost vezla. Poprvé jsem objednával myčku, která mi ani defakto doručena nebyla. Váš kurýr mi ji měl přivéz 17.4.2019. Jenže to nestihl, to by se dalo omluvit, ale když mi druhý den volal, že mi přiveze balík, ale balík ležel v Depu v Chebu, to už byla drzost trochu.Balík jsem obdržel až 20.4.2019, kdy jsem si musel já sám na dálnici pro myčku zajet. Tak to už byl vrchol. Panu řidiči se porouchalo auto, tak měl Top trans zajistit nové! Myčku jsem obdržel, a přiště jsem se chtěl vyvarovat Top trans, ale bohužel.

Další měsíc jsem si objednal pračku. Opět Top Trans jako dopravní společnost. Připlatil jsem si doručení v určitý čas, ale balík nikde. Byl čvrtek. Opět jsem volal, dohadoval se, aby mi přivezli balík v pátek a také aby za dopravné bylo vráceno. Balík mi opět přišel až v sobotu, kde kurýr ani nepomohl vyndat balik z auta, ještě k tomu zaparkoval skoro kilometr od baráku, to už na mě bylo moc. Ovšem Top trans mi aspoň vratil peníze za dopravu. A už nikdy přes Toptrans nic nechci. Ale bohužel, mám na toptrans štěstí.

Třetí balík, křeslo, který mi opět vezl Top Trans. 26.6.2019. mi napsali, že druhý den mi budou doručovat balík. Volal jsem panu řidiči, abych se domluvil na čase. Nejdříve mi měl balík přivést do 13:30, tak mu volam, říkal, že to nestihne, nevadí, stane se. A u Top trans tuplem!!! Tak jsem se domluvil, že mi balík přiveze do 16 hodin. Samozřejmě jsem musel do práce, tak jsem musel sehnat sousedy, jestli by ho převzali. Vše bylo domluveno, ale pak najednou telefon, balík nepřivezou!!! Nepřekvapilo mě to, Top trans je ta nejhorší společnost, která kdy vznikla. Samozřejmě balík mi dorazil druhý den.

Top trans by is nejdříve měla uděla pořádek, než řidiči začnou volat, že něco vezou, a přitom to je buď na Depu v Chebu, nebo jim auto nejedou. Řidiči neochotní. Top trans, jak jsem psal, je ta nejhorší společnost, která kdy vznikla. Jsem zvědav, jestli můj příští balík, bude doručen, kdy má.

...

Počítám, že top trans už omluvnou řeč mají naučenou nazpaměť

30.6.2019 15:07, před 6 lety

V případě, že společnost nedodá zásilku do ujednané doby, ocitá se v prodlení a odesílatel může požadovat doručení zásilky, smluvní pokutu, byla-li sjednána, nebo případnou náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s nedodáním či ztracením zásilky.

Pokud tedy došlo v daném případě k nesplnění povinnosti dodat zásilku, bylo by nutné namítnout skutečnost, že se doručovatel nepokusil zásilku dodat a tím porušil povinnost ze smlouvy, kterou má uzavřenou s odesílatelem (prodejcem zboží), který by mohl poskytnutí služby reklamovat.

Pokud nebyla služba poskytnuta ve sjednané kvalitě, má možnost odesílatel službu reklamovat. Vzhledem k tomu, že zasílatelskou smlouvu uzavíral zřejmě prodávající (odesílatel zboží), ten je také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

1.8.2019 16:31, před 5 lety