CENTROPOL ENERGY, a.s.

#33799Chybné datum výpovědi

1 měsíc 18 dnů 17 hodin

01.07.2019, před 6 lety

Radek Písař

Byl jsem podveden společností Centropol s kterou jsem 13.10.2010 uzavřel smlouvu s garancí nejnižší ceny elektřiny. Tato smlouva je jediný doklad který mám. Pro další prodloužení smlouvy jsem byl přes telefon dotázán zda chci smlouvu i nadále prodloužit (Datum tohoto telefonátu si již nepamatuji) a na můj dotaz jestli mám stále garancí nejnižší ceny, mi bylo zděleno pokud najdu někoho kdo má levnější produkt tak mi upraví cenu.

Samozřejmě nejsem naivní a bylo mi jasné že se ceny na trhu srovnají a kvůli nějaké koruně navíc jsem to už neřešil.

Opět jsem čekal že mi společnost Centropol telefonicky oznámí zda u nich chci i nadále zůstat. Nestalo se tak, poslali mi písemnou smlouvu v které mi vyhrožovali pokud se jim na 5 let neupíšu tak mi zdraží elektřinu. Tuto smlouvu jsem jim nepodepsal a neposlal zpět a v den kdy mi poslali tuto smlouvu jsem se přes internet obrátil na dodavatele elektřiny MND a asi za tři dny jsem podepsal smlouvu s MND. MND mě nemůže získat kvůli chybnému datu výpovědi.

Pokud se jedná o chybné datum výpovědi, tak mi záměrně tuto smlouvu kde mě vyloženě vydírají poslali pozdě abych nemohl odejít k jinému dodavateli.  Bohužel tuto smlouvu kterou jsem nepodepsal a neposlal spět nemohu najít a ani nemám jak zjistit datum ukončení smlouvy kterou jsem s nimi prodloužil po telefonu.

Centropol mě neustále po telefonu hrubě vydírá abych jim odsouhlasil jejich smlouvu.

odběrné místo EAN 859182400405151869

Rád bych odešel k jinému dodavateli, konkrétně k MND.
Informovat veřejnost o tomto problému a hrubém zacházení a jednání ze strany Centropolu.

15.7.2019 11:44, před 5 lety

Podnikatel má povinnost spotřebitele seznámit se službou a jejími hlavními vlastnostmi. Pokud tak neučiní, nebo některou z podstatných informací (délku trvání závazku) zastírá, mohou být naplněny znaky klamavého jednání, jenž je nekalou obchodní praktikou, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná.

Zákazník má právo na bezplatnou volbu a změnu dodavatele elektřiny. Obchodník s elektřinou je naopak povinen při provádění úkonů nezbytných k uskutečnění volby nebo změny dodavatele elektřiny uvádět pravdivé a úplné informace a na žádost Energetického regulačního úřadu předložit údaje a podklady sloužící k jejich ověření. Spotřebitel by tak měl vyzvat společnost, aby mu sdělila, dokdy jeho závazky vůči společnosti trvají.

Dále by měl spotřebitel společnosti smlouvu vypovědět (a ponechat si o výpovědi doklad). Je totiž možné (nutno zkontrolovat), že ve smluvních podmínkách se společností byla ujednána tzv. automatická prolongace, kdy spotřebitel musí v dostatečném předstihu smlouvu vypovědět, jinak by došlo o automatickému prodloužení trvání závazku.

Dozor nad dodržováním povinností na úseku podnikání v energetických odvětvích provádí Energetický regulační úřad. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila svou zákonnou povinnost, má možnost obrátit se s podnětem k tomuto úřadu.

20.8.2019 16:33, před 5 lety