Dne 12 nebo 13.6.2019 jsem donesla na pobočku v Brně v Letmu žádost o přepis smlouvy. Na pobočce mi velmi arogantní pán houkl přes rameno ,,tady to dejte'' a dál mě ignoroval. Na můj dotaz, zda je to vše, mi stejným stylem odvětil: ,,JO.'' Dnes jsem se dozvěděla, že mi měl dát potvrzení, které samozřejmě nemám ale navíc smlouvu zapřel, že jsem tam vůbec nebyla. Ve smlouvě jsou veškeré osobní údaje plus kopie nájemní smlouvy!!!
smlouva o přepisu služby UPC
Proškolit pána o chování a jeho povinnostech ke klientům a samozřejmě dohledání mé smlouvy.
Pokud spotřebitelka s postupem společnosti nesouhlasí, měla by uplatnit reklamaci. Způsob uplatnění reklamace, včetně údajů o tom, kde a v jakých lhůtách lze reklamaci uplatnit, je povinnou součástí smlouvy uzavřené mezi spotřebitelkou a společností. Spotřebitelka by mohla doložit skutečnosti uvedené ve stížnosti i prostřednictvím svědka.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitelka do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Spotřebitelka doplnila stížnost o následující:
"Dobrý den, chtěla bych doplnit svoji stížnost na chování zaměstnance UPC v Brně v OC Letmo (stížnost ze dne 2.7.2019,
číslo stížnosti: 33811 SMLOUVA.) Volal mi kolega tohoto zaměstnance, že omylem moji žádost skartovali. Chtěla jsem si na této provozovně vyzvednout potvrzení o této skartaci a onen arogantní pán své hrubé chování vygradoval, zvedal na mě hlas a ve finále mě vyhodil !! Byla jsem z jeho chování v šoku a vlastně stále jsem.Čermáková
Požadované řešení: O tomto by si měla rozhodnout sama společnost UPC, co se zaměstnancem, který se chová hrubě k dlouholetým klientům."
Doplňujeme tedy naši, že reakci na stížnost:
Chování zaměstnanců nepodléhá přímo právním normám. Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené.
Doplněnou stížnost předáváme společnosti, která má nyní možnost se k situaci vyjádřit.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.