iMedia 888 GmbH

#33826Společnost po zaslání žádosti o ukončení členství na seznamce nekomunikuje .

30 dnů 12 hodin

02.07.2019, před 6 lety

Patrik Bálek

zaregistroval jsem se na seznamce ThecasualLounge kterou provozuje firma iMedia888GmbH, Schlossstrasse 19 82031 Grunwald se sídlem v Německu. Zaplatil jsem VIP členství přes platební kartu.V dostatečném předstihu před koncem zaplaceného období, jsem zaslal ŽÁDOST O ZRUŠENÍ VIP ČLENSTVÍ dle návodu na seznamce ,jenž je nutná k zrušení registrace. Odpověděli mi,že je nutné žadost poslat v jiném znění s podisem , naskenovat a zaslat ve formátu jpg. Jelikož mi nefunguje tiskárna, napsal jsem ručně, vyfotil mobilem a v jpg odeslal. Už se nikdo neozval , VIP funguje dál a účet nelze zrušit. Sice je možné, že VIP bude fungovat do konce zaplaceného období, ale mám obavy, aby mi nestrhly z účtu peníze za další období.
Poraďte prosím, jak dále postupovat .

ThecasualLounge iMedia888GmbH, Schlossstrasse 19 82031 Grunwald se sídlem v Německu.

Zrušení VIP a registrace na seznamce .

3.7.2019 11:30, před 6 lety

Jestliže spotřebitel vypověděl členství včas a ještě to doložil, není důvod pro to, aby došlo k jeho prodloužení. Vyzýváme proto společnost k tomu, aby ukončení členství potvrdila a zdržela se vymáhání dalších částek.

Pokud by získala společnost majetkový prospěch bez právního důvodu nebo na základě právního důvodu, který ale odpadl, bezdůvodně by se obohatila. Kdo se bezdůvodně obohatí, má povinnost vrátit bezdůvodné obohacení bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení. Společnost je proto vhodné vyzvat k vydání bezdůvodného obohacení.

Spotřebitel by se také mohl pokusit využít služby chargeback, kterou poskytuje většina evropských bankovních společností ve spolupráci s vydavateli platebních karet. Jedná se o služby, kdy bankovní společnost vrátí podvedenému spotřebiteli peněžní prostředky zpět na účet a následně si jejich vymáhání po obchodníkovi zajistí sama. Více informací o této službě je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3189/esc-kdy-je-lepsi-platit-kartou.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

2.8.2019 08:32, před 5 lety