Szlauer Pavel

#3390Nevrácené peníze za pozdní vyřízení reklamace

29 dnů 22 hodin

03.06.2014, před 11 lety

David Král

Taktéž jsem zakoupil sluchátkana portálu kralovnaslev.cz, kde už nikdy více nenakoupím.

Koupil jsem Dr. Dre Audio Beats Tour sluchátka za 889 Kč. Sluchátka do měsíce poslat, což už jenom to mi přišlo divné. Byl tomo model 4 roky starý. Dobře, za ty peníze jsem toho moc nečekal. Ale po cca 6 měsících jsem u něj sluchátka reklamoval přesně dle zákona. Jelikož se ani po 40 dnech od přijetí zásilky neozval, požádal jsem ho o vrácení peněz za zboží na účet, protože nebyla reklamace vyřízena do 30 dnů.

Poslal jsem jak jemu tak i královně slev urgenci, že chci zpět své peníze. Ale asi až po měsíci mi královnalslev odpověděla, že se to pokusí řešit. Ale pak už žádná odpověď. Szlauer se mi ozval asi až po dvou měsících, že nechápe proč chci peníze a ne nový kus. Tak jsem mu zrecitoval zákon na což už neodpověděl.

Jak královna tak on dělají mrtvé brouky a každý měsíc posílám nový email a dopis. Tento stav trvá už přes půl roku!

Zvažuji se spojit s dalšími ošizenými zákazníky a pokud částka přesáhne 5000 Kč, podáme trestní oznámení na Policii.

David Král

Monster Beats Tour sluchátka

Vrácení peněz na bankovní účet.

4.6.2014 10:43, před 11 lety

V případě, že prodejce nevyřídí reklamaci výrobku do 30 dnů od jejího uplatnění, má kupující právo odstoupit od kupní smlouvy a žádat vrácení peněz zpět. Tento nárok doporučujeme vznést písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou). Dále je nutné mít doklady o tom, že spotřebitel reklamaci uplatnil. Zároveň může spotřebitel podat podnět Čěské obchodní inspekci pro porušení zákona o ochraně spotřebitele - konkrétně § 19, kde je stanoveno, že prodejce je povinný vystavit reklamační protokol a vyřídit reklamaci v dané lhůtě.

3.7.2014 19:34, před 11 lety

Spotřebitel nám sdělil ke stížnosti následující: Dobrý den, před nedávnem jsem zasílal stížnost na obchodníka Pavel Szlauer (http://www.vasestiznosti.cz/spolecnost-574/szlauer-pavel). Jednalo se o problém se sluchátky. Posléze po zaslání stížnosti, jsem zaslal podnět i na ČOI, která tento týden zasáhla. Pan Szalauer peníze zaslal zpět a dnes dorazili, teprve až na tento podnět.