T-Mobile Czech Republic a.s.

#3394Neuznaná reklamace

1 měsíc 2 dny 20 hodin

04.06.2014, před 11 lety

Iveta Křížová

Dne 6.5.2014 jsem uplatnila nárok na reklamaci telefonu Samsung I8190N Galaxy S3 mini,který jsem zakoupila 15.5.2013.
Číslo reklamace 1359287.
Závada na telefonu byla,že se mi na displeji objevila mapa.Tuto závadu shledali,jako nezáruční z důvodu mechanického poškození telefonu,což popírám.Po převzetí telefonu jsem zjistila,že rám je prasklý a nefunguje mikrofon.Další převzetí k reklamaci mi nebylo umožněno.Odmítli mě s tím,že platí za každé odeslání k reklamaci 400Kč,proto si můžou dovolit rozhodnout jestli reklamaci přijmou.Závadu na mikrofonu a prasklý rám,která se stala v jejich servisu mi odůvodnili,že to byla souhra náhod.

Samsung I8190N Galaxy SIII mini , 355075050084022

Jelikož prasklý rám a nefunkční mikrofon mi předali ze servisu BRITEX-CZ požaduji nový telefon.

5.6.2014 10:39, před 11 lety

Za škodu takto vzniklou odpovídá prodejce dle § 2944 občanského zákoníku. Měl by mobilní telefon uvést do původního stavu. Spotřebitel může požádat o náhradu škody v penězích. Je však nutné prokázat stav telefonu v době jeho příjímání do reklamace.
Na mechanické poškození se záruka nevztahuje. Pokud je spotřebitel přesvědčen, že nedošlo k mechanickému poškození, ale že se jedná o vadu, může se obrátit na soudního znalce pro vypracování znaleckého posudku. Znalec by se měl v posudku zabývat povahou a existencí vady. Jestliže znalec potvrdí v posudku, že se jedná o vadu, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a úhradu znalečného. Seznam znalců je k dispozici na www.justice.cz.

7.7.2014 10:32, před 11 lety

Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.

V případě zájmu o doporučení dalšího vhodného postupu kontaktujte poradenskou linku na telefonním čísle 299 149 009.

7.7.2014 10:32, před 11 lety

Iveta Křížová