Dne 17. 2. 2014 jsem se společností Luxborough Analytics, s.r.o., se sídle Pstružná 821/2, Uhříněves, 104 00 Praha 10, IČ: 02144662 uzavřela kupní smlouvu. Předmětem kupní smlouvy byly výrobky uvedené v kupní smlouvě.
Cenu zboží v hodnotě 29.999,- Kč vč. DPH jsem uhradila v hotovosti dne 17. 2. 2014 v místě prodeje, hostinec Na Rychtě (součást hotelu Alexander), Na břevnovské pláni 1975/73, 169 00 Praha 6.
V souladu s ustanovením bodu 2 odstavce IV. kupní smlouvy jsem dne 24.2. 2014 uplatnila právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě 14 dnů bez udání důvodu. Navštívila jsem provozovnu firmy na adrese Blatecká 3344, Mělník, kde jsem odevzdala koupené zboží a obdržela příslib vrácení peněz na bankovní účet.
Do dnešního dne jsem peníze na účet neobdržela a na telefonické výzvy firma nereaguje (telefonní číslo hlásí účastníka jako nedostupného).
Kupní smlouva č. 44001352 ze dne 17.2.2014, odstoupení od smlouvy ze dne 24.2.2014
Navrácení peněz podle dohody.
Jestliže byla smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání, spotřebitel měl právo na odstoupení od smlouvy do 14 dnů ode dne dodání zboží. Pokud tak spotřebitel učinil, na smlouvu se hledí jako by nebyla. V takovém případě jsou si strany povinny vrátit vzájemná plnění. Spotřebitel svou povinnost již splnil. Jestliže prodejce nevrátí peníze dobrovolně, bude nutné se nároku domáhat u soudu. Nejprve je nutné prodejce písemně vyzvat tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. V této výzvě se prodejci stanoví dodatečná lhůta k vrácení peněz (min. 7 dní) s upozorněním, že v případě nesplnění povinnosti v této lhůtě, se spotřebitel obrátí na soud s návrhem na vydání platebního rozkazu.
Společnost Luxborough Analytics s.r.o. se nám nepodařilo kontaktovat, a proto jsme se rozhodli stížnost uzavřít. Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení. Upozorňujeme však spotřebitele, že faktické vymáhání nároku může být obtížné.