Hoteluju CZ s.r.o.

1 měsíc 11 hodin

13.07.2019, před 5 lety

ZUZANA PŘÍVOZNÍKOVÁ

Dobrý večer, zakoupila jsem synovi Voucher jako dárek do Restáurace
na večeři pro 2 bohužel odmítli přijmout Voucher z důvodu nezaplacení od pepa cz. a peníze jsou pryč a mé zklamání a trapná situace z darovaného Voucheru. Prosím o radu jak získat peníze zpět.

Voucher č9779332019

Prosím o vrácení peněz děkuji. Jsem důchodce a peněz nemám na rozhazování a hlavně se stydím za neuskutečnělý dárek k promoci.

14.7.2019 20:45, před 5 lety

Odpovědnost slevového portálu Pepa.cz se váže zásadně ke správnému vystavení voucheru, případně garanci jeho použitelnosti. Portál může vystupovat buď jako pouhý zprostředkovatel uzavření smlouvy mezi spotřebitelkou a obchodníkem, nebo se jako vystavitel poukázky i zaručovat za to, že voucher bude možné uplatnit. Proto je důležité věnovat pozornost obchodním podmínkám, kde se můžete dočíst více o tom, do jaké pozice se daný portál staví.

V případě platební neschopnosti slevového portálu je pro spotřebitelku příznivější, pokud portál vystupuje výhradně jako zprostředkovatel. Od chvíle, kdy spotřebitelka voucher obdrží, může totiž trvat na poskytnutí přislíbené služby, protože uzavřenou smlouvou je vázán přímo samotný obchodník poskytující službu. Hůře jsou na tom ti, jimž slevový portál vystavuje poukázky. Smlouva mezi spotřebitelkou a obchodníkem nabízejícím konkrétní služby pak vzniká až ve chvíli, kdy spotřebitelka voucher uplatní a obchodník jej přijme. Do té doby neexistuje mezi spotřebitelkou a obchodníkem přímý právní vztah, a vrácení marně vynaložených peněz tak může spotřebitelka požadovat pouze po slevovém portálu.

Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou prostřednictvím naší služby, má spotřebitelka možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

14.8.2019 08:49, před 5 lety